Francesca’s weekmenu #245 – Weer naar school

Ze mogen weer naar school! Nou ja, de basisschoolleerlingen dan, en voor de helft. Maar na 8 weken thuis is dat al een flinke overwinning waar vooral de kinderen heel blij mee zijn. Mijn kind in ieder geval wel. Hij mist zijn vriendjes, de structuur van school en het ‘uit …

Ze mogen weer naar school! Nou ja, de basisschoolleerlingen dan, en voor de helft. Maar na 8 weken thuis is dat al een flinke overwinning waar vooral de kinderen heel blij mee zijn. Mijn kind in ieder geval wel. Hij mist zijn vriendjes, de structuur van school en het ‘uit huis’ zijn zonder beperkingen.

Maar gelukkig zijn de afgelopen 8 weken thuis bij ons ook heel goed gegaan en we kijken voorzichtig en hoopvol naar de versoepelingen. Ergens zijn we ook nog een tikkeltje bezorgd, maar ook dat wordt met de dag minder. We gaan ervoor, houden ons aan de regels en doen dat met elkaar.

Hier thuis is de schooltas al ingepakt, huiswerk is voorbereid en we hebben alles doorgenomen met Jessey. Hij weet precies waar hij aan toe is volgende week. En ik heb ook vast het weekmenu gemaakt. Voor de week dat de kinderen weer een beetje naar school gaan. De week waarin we als ouders weer een beetje structuur krijgen, ook al zal het even schakelen zijn. Vooral voor mij, want ik had net weer een beetje ritme te pakken ;-).

Ik heb ervoor gekozen om het weekmenu te vullen met lekkere, kidsproof gerechten. Niet te ingewikkeld, lekker toegankelijk qua smaak en meestal met veel groenten. Denk aan de rijkgevulde minestronesoep met orzo en voorjaarsgroenten. Maar ook de gestoofde broccoli met tomaat en krieltjes. Op woensdag eten we lekker een makkelijke Tex Mex plaatpizza (die ze ook prima zelf kunnen maken trouwens) en op vrijdag een zalige, zelfgemaakte kip tikka masala. In het weekend staat er een salade met peer, serranoham en hazelnoten op het menu voor de lunch en op zondag bakken we een yoghurtcake met rabarber. Waarvan er prima van mij een stukje mee mag in de lunchtrommel op maandag. Geniet van alle gerechten, eet lekker en heel veel succes allemaal volgende week!

Maandag

Super simpel om te maken en ontzettend lekker is deze gestoofde broccoli met tomaat en krieltjes. Een heerlijk begin van de eerste schoolweek.

Dinsdag

Voor deze tagliatelle met zeevruchten gebruik je een zeevruchtenmix waar je een heerlijke pastasaus van maakt met tomaat en paprika.

Woensdag

Altijd lekker een zelfgemaakte plaatpizza en ook heel makkelijk om te maken met koelvers pizzadeeg. Deze Tex Mex plaatpizza wordt onder andere belegd met gehakt wat je eerst bakt met tacokruiden. Serveer er een salade bij met ijsbergsla, mais, tomaat en bonen voor een volwaardige maaltijd.

Donderdag

Mijn favoriet van de week is toch wel deze goedgevulde minestronesoep met voorjaarsgroenten en orzo. Heb je nog wat over, vries deze dan in of eet het de volgende dag als lunch.

Vrijdag

Comfort food vandaag! Kip tikka masala kun je heel makkelijk zelf maken met mijn recept. Ik gebruik er kippendijen voor, omdat ik die malser vind. Maar je kunt ook kipfilet gebruiken als je dat lekkerder vindt.

Zaterdag

Hopelijk blijft de zon lekker schijnen en dan is deze salade met peer, serranoham en hazelnootdressing heerlijk als lunch om ontspannen in de tuin of op het balkon te eten.

Zondag

Ik eindig de week met deze zalige yoghurtcake met rabarber. Wederom heel makkelijk om te maken en wedden dat ‘ie zo op is?

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer