Francesca’s Weekmenu #252 – De zon is er weer

Het weer werkte niet echt mee de afgelopen weken. En eerlijk gezegd heb ik wel even genoeg regen gezien ;-). Groot was mijn vreugde dan ook toen ik zag dat er weer zonnige dagen aankomen! Oké, met misschien nog een paar regendagen tussendoor, maar dat accepteer ik dan maar. Als …

Het weer werkte niet echt mee de afgelopen weken. En eerlijk gezegd heb ik wel even genoeg regen gezien ;-). Groot was mijn vreugde dan ook toen ik zag dat er weer zonnige dagen aankomen! Oké, met misschien nog een paar regendagen tussendoor, maar dat accepteer ik dan maar. Als het weekend maar goed zonnig wordt, want dan vieren we de verjaardag van mijn Mr. in de tuin. Verdeeld over twee dagen zodat we het bezoek kunnen spreiden en het liefste zitten we natuurlijk met z’n allen in de tuin. Ik duim, duimen jullie met ons mee?

Voor het weekmenu heb ik allemaal zonnige gerechten geselecteerd. Denk aan courgette spaghetti met walnootpesto, een caesar salade met gerookte kip en kikkererwten, zoetzure roerbakschotel met perziken en vis- en kipspiesjes voor op de barbecue. Voor het weekend geef ik jullie inspiratie voor een tafel vol Italiaanse antipasti, oftewel kleine hapjes die tezamen een heerlijk feestmaal opleveren én een cakerol met frambozen en yoghurtroom. Geniet ervan!

Maandag

Deze courgette spaghetti kun je heel makkelijk zelf maken met een spirelli. Of je maakt het jezelf makkelijk door kant-en-klare courgette spaghetti te kopen. Ik serveer ‘m met zelfgemaakte walnootpesto, gedroogde tomaatjes en olijven.

Dinsdag

Geïnspireerd op de Thaise keuken maakte ik deze Thaise nasi met garnalen. Extra lekker door de koriander eitjes die je erbij serveert. Maar als er nou iemand niet van koriander houdt, dan kun je dat ook gewoon weglaten.

Woensdag

Voor de woensdag heb ik een goedgevulde caesar salade op het menu staan. Door de toevoeging van gerookte kip en kikkererwten wordt het echt een maaltijdsalade. Serveer er nog wat toast of (volkoren) broodjes bij en je zit heerlijk te eten.

Donderdag

Deze zoetzure roerbakschotel met veel groenten en perziken komt uit het boek VEG van Jamie Oliver. Een fijn kookboek voor mensen die hun vegetarische kookrepertoire willen uitbreiden en met veelal makkelijk te bereiden maaltijden.

Vrijdag

Mijn kinderen zijn dol op spiesjes van de barbecue en daar heb ik inmiddels aardig wat recepten voor bedacht. In deze blog vind je er twee: kipspiesjes met zelfgemaakte pesto en Portugees getinte visspiesjes met zalm, garnalen, paprika en ui. Ook geef ik er nog wat tips bij voor bijgerechten voor een complete barbecuemaaltijd.

Zaterdag

In het weekend eet ik graag allemaal verschillende hapjes. Een tafel vol Italiaanse antipasti bijvoorbeeld. Zowel koude als hartige hapjes die tezamen een feestmaaltijd opleveren. In dit artikel geef ik jullie heel veel tips voor producten en recepten.

Zondag

De combinatie van frambozen en yoghurt vind ik zalig in deze periode. Met dat in het achterhoofd bedachten we deze cakerol met verse frambozen en yoghurtroom. Een heerlijk baksel voor de zondag!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer