Francesca’s Weekmenu #266 – Met weinig ingrediënten

Tussen Sinterklaas en Kerst heb ik altijd behoefte aan een paar ‘normale’ weken. In ieder geval in de keuken en de gerechten de ik mijn mannen voorschotel. Dat inspireerde me deze week tot een weekmenu met lekkere en makkelijke gerechten die je met weinig ingrediënten kunt maken. Maar verwacht nou …

Tussen Sinterklaas en Kerst heb ik altijd behoefte aan een paar ‘normale’ weken. In ieder geval in de keuken en de gerechten de ik mijn mannen voorschotel. Dat inspireerde me deze week tot een weekmenu met lekkere en makkelijke gerechten die je met weinig ingrediënten kunt maken.

Maar verwacht nou geen recepten met 5 ingrediënten van me… daar zijn collega’s van me veel beter in. Ik geloof dat ik nog nooit een recept heb kunnen maken met zo weinig ingrediënten, haha. Maar het is me wel gelukt om het deze week lekker simpel en makkelijk te houden.

Zo eten we deze week een snelle chili met pompoen, een ovenschotel met kabeljauw, aardappel en wortel, Aziatisch getinte gnocchi met paddenstoelen, romige kikkererwtensoep, een heerlijke runderstoof met zoete aardappel, quesadilla’s én een bananenbrood met pecannoten en chocolade. Eet lekker!

Maandag

We beginnen de week met een snelle chili met pompoen en bonen. Een smaakvolle chili die in 30 minuten op tafel staat.

Dinsdag

Met wortel, aardappel en kabeljauw maak je deze heerlijke ovenschotel. De oven doet bijna al het werk en de smaak is super.

Woensdag

Ik vloog een keertje (ach, misschien wel vaker dan één keer) culinair uit de bocht en toen maakte ik deze gnocchi met een Aziatisch tintje. Ik combineerde ze namelijk met paddenstoelen, paksoi en soja en dat bleek perfect samen te gaan.

Donderdag

Alleen kikkererwten, knoflook en rozemarijn heb je nodig voor deze romige kikkererwtensoep! Oké, en een beetje knoflook en sjalot ;-).

Vrijdag

Vandaag eten we een runderstoof met zoete aardappel en paprika. Een bereiding zonder poespas en het eindresultaat is zalig.

Zaterdag

Quesadilla’s zijn heerlijk om mee te lunchen in het weekend. Deze zijn gemaakt met geitenkaas en spinazie. Maar kijk vooral eerst even in je koelkast wat je nog in huis hebt. Want quesadilla’s kun je, naast kaas, overal mee maken. Een perfect gerecht voor het opmaken van je kliekjes dus.

Zondag

We gaan natuurlijk ook nog iets lekkers bakken dit weekend! Mijn oog viel op dit bananenbrood met chocolade en pecannoten. Je kunt eindeloos variëren met de specerijenblend, kijk daarvoor ook eens wat je al in huis hebt. En heb je geen pecannoten, an kun je ook kiezen voor walnoten, amandelen of hazelnoten.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto vinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)