Francesca’s Weekmenu #279 – Verwarmend in de lente

Afgelopen week werden we twee dagen getrakteerd op zomerse temperaturen en deze week staat er sneeuw op de planning. Ik vind het maar verwarrend ;-), zeker als ik ga bedenken wat ik wil eten. Want eigenlijk zat ik al helemaal in de salade- en barbecuemodus, maar aankomende week heb ik …

Afgelopen week werden we twee dagen getrakteerd op zomerse temperaturen en deze week staat er sneeuw op de planning. Ik vind het maar verwarrend ;-), zeker als ik ga bedenken wat ik wil eten. Want eigenlijk zat ik al helemaal in de salade- en barbecuemodus, maar aankomende week heb ik toch meer behoefte aan verwarmende gerechten. En dat is precies waar ik het weekmenu mee heb gevuld deze week.

Zo vind je burrito’s met tofu, bonen, spinazie en rijst en zelfgemaakte tomatensoep (met pantosti’s) in het menu. Maar ook mijn zuurkoolstamppot die ik onlangs maakte, met kipgehakt, rookworst en gekarameliseerde masala uien. Biefstuk uit de wok met shiitake en aubergine en een zalige quiche met cherrytomaten, geitenkaas en rozemarijn eten we ook. En omdat het vandaag Tweede Paasdag is vind je ook een heerlijk pastagerecht met asperges, dille en gerookte zalm in het menu. Ik eindig de week met mijn makkelijke citroen-ricottataart, omdat de temperaturen dan weer omhoog lijken te gaan, hoera! Eet lekker allemaal.

Maandag

Misschien heb je nog wel wat asperges en gerookte zalm over van Pasen? Daar maak je dan deze heerlijke tagliatelle met asperges, dille en gerookte zalm mee. Je kunt er natuurlijk ook gewoon de ingrediënten even voor gaan halen, zou ik ook doen.

Dinsdag

Dit blijft een van de favoriete vega Tex Mex gerechten hier in huis, zeker van de kinderen. Het zijn burrito’s die gevuld zijn met tofu, bonen, spinazie en rijst.

Woensdag

Volgens het weerbericht gaat het sneeuwen vandaag. Nou, dan trek ik gewoon mijn zuurkoolstamppot uit de kast! Deze is gevuld met gebakken kip, krokante rookworst en gekarameliseerde masala uien.

Donderdag

Een lekker pannetje tomatensoep vandaag! Een zalige tomatensoep met basilicum en daar smaken deze pantosti’s heerlijk bij.

Vrijdag

Vandaag staat er een super makkelijk comfort food gerecht op het menu: biefstuk uit de wok met shiitake, aubergine en noedels.

Zaterdag

Ik bak in het weekend graag een quiche, zoals dit heerlijke exemplaar met tomaat, rozemarijn en geitenkaas.

Zondag

Deze citroen-ricottataart heb je in 10 minuten in de oven staan. De taart is fris, romig en vaak zo op ;-).

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer