Francesca’s Weekmenu #288 – Zomerse vega inspiratie

Mijn week kan niet meer stuk! Gisteren onthulde ik de cover van mijn nieuwe kookboek 365 Dagen Koken en startte de pre-sale. Wauw, alle reacties en bestellingen die daarop volgden zijn echt waanzinnig, en het gaat nog steeds door! Ik ben zo trots als een pauw en ga vol energie …

Mijn week kan niet meer stuk! Gisteren onthulde ik de cover van mijn nieuwe kookboek 365 Dagen Koken en startte de pre-sale. Wauw, alle reacties en bestellingen die daarop volgden zijn echt waanzinnig, en het gaat nog steeds door! Ik ben zo trots als een pauw en ga vol energie door met het afronden van de laatste fotografie en de opmaak.

Terug naar de orde van de dag, want de weekmenu’s gaan natuurlijk ook door. Ik bekeek net even het weerbericht voor volgende week, niet normaal wat een temperaturen! Lekkere, zomerse gerechten moeten er dus in mijn menu. En deze week ga ik weer eens volledig op de vegetarische toer. Inclusief geweldige barbecuerecepten!

Zo vind je macaroni met tomaat en kruiden, couscoussalade met kikkererwten en paprika, gegrilde asperges met zachtgekookt ei, vegetarische paella en vegan broodjes gyros met knoflooksaus in het menu. In het weekend steken we de barbecue aan en heb ik twee super verrassende (en verrukkelijke) barbecue recepten met portobello’s opgenomen. En op zondag gaan we zelf mango lassi’s maken. Eet lekker!

Wil je meer inspiratie voor vegetarische recepten? Neem dan ook eens hier een kijkje.

Maandag

Deze zalige macaroni met tomaat komt uit het nieuwste boek van Mari Maris. Boordevol tomaat, verse kruiden en geserveerd met een royale hoeveelheid Parmezaanse kaas.

Dinsdag

Van couscous kun je heerlijke salades maken. Zoals deze met kikkererwten en paprika. Wil je extra groenten toevoegen? Kies dan voor gegrilde bimi of broccoli of voeg verse bladspinazie toe. Ook heel lekker met geroosterde paprika trouwens.

Woensdag

Hollandse asperges, ze zijn er nog heel even! Daarom staan ze deze week nog een keer op het menu. Deze keer gegrild en verwerkt in een salade met aardappel, vinaigrette en zachtgekookt ei.

Donderdag

Een van mijn favoriete vegetarische gerechten voor dit seizoen is deze vegetarische paella die heel makkelijk te maken is.

Vrijdag

Een broodje gyros op deze comfort food dag, maar deze keer vegetarisch. Sterker nog, helemaal plantaardig zelfs. En lekker dat ‘ie is!

Zaterdag

De barbecue is misschien wel de minst vegetarische plek in de meeste huishoudens. Ik beken, ook wij denken primair in vlees en vis als we onze gerechtkeuze maken. Maar steeds vaker focus ik ook, of soms zelfs alleen, op vegetarische gerechten. En dan maak ik bijvoorbeeld deze portobello burgers of mijn pulled portobello taco’s. Smullen!

Zondag

Vandaag zet ik een verfrissend en puur zomerdrankje op het menu en dat is deze mango lassi. Een yoghurtdrank die oorspronkelijk uit India komt en waarvoor je in de basis alleen yoghurt, een beetje melk (of water) en rijpe en zoete mango’s nodig hebt. Ik ben er dol op!

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer