Francesca’s Weekmenu #289 – Laatste lentesmaken

Nog een paar dagen en dan is het officieel zomer. Heerlijk, maar mijn foodhart wordt ook altijd een beetje paniekerig. Want dan verdwijnen dus ook mijn allerliefste lentegroenten ;-). De raapstelen zijn al even van het toneel verdwenen, maar mijn grote liefdes (Hollandse asperges en rabarber uiteraard) verdwijnen ook. En …

Nog een paar dagen en dan is het officieel zomer. Heerlijk, maar mijn foodhart wordt ook altijd een beetje paniekerig. Want dan verdwijnen dus ook mijn allerliefste lentegroenten ;-). De raapstelen zijn al even van het toneel verdwenen, maar mijn grote liefdes (Hollandse asperges en rabarber uiteraard) verdwijnen ook. En dat is helemaal goed, want ik weet nu al dat ik sta te stuiteren van enthousiasme als ze zich volgend jaar weer aandienen. Maar nu in deze allerlaatste week ga ik nog even helemaal los. Genieten van de allerlaatste smaken van de lente, doe je met me mee?

Zo vind je een minestronesoep met voorjaarsgroenten, salade met warmgerookte zalm, dille en bieslook, lentestamppot met groene bonen en rabarbercompote, asperges met zalm en hollandaisesaus en uiteraard aspergesoep in het menu. In het weekend eten we als lunch een broodje met gerookte kip en rabarberchutney en op zondag bak ik nog één keer met rabarber! Maar ik kon niet kiezen ;-). Dus er staat een ricotta cheesecake met rabarber in het menu voor de mensen die helemaal los willen gaan en een yoghurtcake met rabarber voor iedereen die snel wat wil bakken. Eet lekker!

Wil je al mijn asperge- en rabarberrecepten zien? Neem dan hier een kijkje voor mijn aspergerecepten en hier een kijkje voor mijn rabarberrecepten.

 Maandag

Minestronesoep is in ieder seizoen welkom wat mij betreft! Deze zit lekker vol met voorjaarsgroenten en wordt een maaltijdsoep door de toevoeging van orzo.

Dinsdag

Kruiden als bieslook en dille passen wat mij betreft enorm bij de lente. Vooral bieslook met hun mooie bloemen die ik ieder jaar in mijn tuin heb groeien. Die bieslookbloemen kun je trouwens ook eten en smaken heerlijk in salades. Inmiddels zijn ze uitgebloeid (en opgegeten), maar we hebben altijd de salade en de bieslook zelf nog! Heerlijk makkelijk, fris en vol van smaak is deze salade met warmgerookte zalm. Voor een echte maaltijdsalade kun je nog wat geblancheerde groene bonen of roergebakken bimi of broccoli toevoegen. Serveer er knapperig brood met boter om het af te maken.

Woensdag

Lentestamppot, die heb ik natuurlijk ook voor je! Gevuld met onder ander groene bonen en kippendijen en geserveerd met rabarbercompote.

Donderdag

Jaaa, daar zijn ze hoor! De laatste Hollandse asperges met zalm en hollandaisesaus. Tenminste, de laatste asperges in mijn weekmenu ;-). En gooi de schillen niet weg, want…

Vrijdag

…op vrijdag maken we daar romige aspergesoep van. En als je nou wat extra asperges in huis haalt, kun je die ook toevoegen voor een extra gevulde soep. Mijn aspergesoep eet ik het liefst met brood erbij.

Zaterdag

Het weekend staat helemaal in het teken van rabarber en vandaag gaan we een keer op de hartige tour. Ik heb namelijk mijn broodje gerookte kip met zelfgemaakte rabarberchutney op het menu gezet.

Zondag

En vandaag gaan we bakken met rabarber! Zoals gezegd kon ik niet kiezen ;-). Dus wil je helemaal los gaan, maak dan eens deze zalige ricotta cheesecake met rabarber.

Of maak het jezelf makkelijk en maak deze yoghurtcake met rabarber die heerlijk smeuïg is.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)