Francesca’s Weekmenu #307 – Lekker stoven

Jullie hebben mijn weekmenu even moeten missen de afgelopen 1,5 maand. Eerst had ik kerstvakantie en daarna kwamen de quarantaines en coronabesmettingen in huize Kookt. Gelukkig zijn we daar allemaal prima van hersteld en langzaam ben ik weer aan het inlopen qua achterstallig werk. En ik vond het dit weekend …

Jullie hebben mijn weekmenu even moeten missen de afgelopen 1,5 maand. Eerst had ik kerstvakantie en daarna kwamen de quarantaines en coronabesmettingen in huize Kookt. Gelukkig zijn we daar allemaal prima van hersteld en langzaam ben ik weer aan het inlopen qua achterstallig werk. En ik vond het dit weekend ook een prima plan om weer eens een weekmenu te publiceren en deze week gaan we lekker stoven!

Stoven hoeft echt niet altijd lang te duren. Je kunt ook heerlijke gerechten kort stoven voor doordeweeks. En het hoeft ook niet alleen vlees te zijn, ook groenten, bonen en kip lenen zich prima voor een stoofpotje. Ik heb een mooie mix gemaakt voor dit menu. Op maandag eten we nasi met als bijgerecht gestoofde tomaten. Die zo smaakvol zijn dat je er altijd wel een potje van in huis wilt hebben staan. De rest van de week eten we een makkelijke pasta met ansjovis en tonijn, een snelle chili met pompoen, gestoofde Mediterrane kip met rijstsalade en mijn goulash. In het weekend heb ik een heerlijk broodje stoofvlees met zoetzure pompoen en voor de zondag heb ik mijn favoriete cheesecakes van de afgelopen tijd op het menu gezet. Namelijk de pompoencheesecake, om te vieren dat er weer een weekmenu is. Eet lekker!

Maandag

Aan deze nasi met witte kool en ei is vrij weinig gestoofd. Het bijgerecht met tomaten, ui en piment is daarentegen wel echt een stoofgerecht. En een echte umamibom.

Dinsdag

Vandaag wordt er niet gestoofd, maar maken we een makkelijke pasta met ansjovis, tomaat en basilicum.

Woensdag

Chili is ook een stoofgerecht en deze vegetarische chili met pompoen en bonen laat zien dat je ook heel snel kunt stoven.

Donderdag

Ik ben dol op deze Mediterraans gestoofde kip met rijstsalade. Je hebt de kipdrumsticks in 35 minuten gestoofd.

Vrijdag

Velen van jullie kennen mijn goulash inmiddels wel, dus ik denk dat deze met gejuich wordt ontvangen deze week.

Zaterdag

Een klassiek recept voor stoofvlees mag deze week natuurlijk niet ontbreken, maar dan wel met een twist. Want ik heb er een heerlijk broodje van gemaakt. Je kunt het natuurlijk als hoofdgerecht eten, zonder brood maar met puree en groenten bijvoorbeeld.

Zondag

Feest! Want vandaag maken we een pompoencheesecake met sinaasappel-kaneelkaramel. En als je nou op zaterdag vast begint, dan kun je op zondag aanvallen ;-).

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)