Francesca’s Weekmenu #309 – Lekker gezond menu

De afgelopen tijd heb ik jullie met een aantal nieuwe recepten laten zien dat je met slimme aanpassingen gerechten voedzamer kunt maken. Door het toevoegen van meer groenten en vezels bijvoorbeeld. Maar voedzamer, of gezonder, betekent echt niet dat een gerecht minder lekker is, verre van zelfs ;-). Daarom heb …

De afgelopen tijd heb ik jullie met een aantal nieuwe recepten laten zien dat je met slimme aanpassingen gerechten voedzamer kunt maken. Door het toevoegen van meer groenten en vezels bijvoorbeeld. Maar voedzamer, of gezonder, betekent echt niet dat een gerecht minder lekker is, verre van zelfs ;-). Daarom heb ik vandaag een lekker gezond menu voor jullie in petto om dat te bewijzen!

Op maandag eten we een geurige kidneybonencurry, dinsdag staat er een vispotje met zalm en tonijn op het menu, woensdag de voedzame versie van mijn welbekende bami, donderdag broccolisoep met pastinaak en oregano en op vrijdag eten we natuurlijk comfort food, deze week is dat mijn gezondere lasagne. Nog steeds met bechamel en kaas, maar dan anders. In het weekend eten we heerlijke broodjes met kipsalade als lunch en volkoren pancakes met fruitcompote als ontbijt. Gezond eten is een feestje, eet lekker!

Meer gezonde recepten vind je hier.

Maandag

Kidneybonencurry met tomaat, munt en rode ui. Geserveerd met witte rijst, maar je kunt natuurlijk ook voor zilvervliesrijst kiezen.

Dinsdag

Vispotje met zalm en tonijn. In het recept geserveerd met tagliatelle, maar ook erg lekker met (zoete) aardappelpuree, bulgur of gekookte aardappels.

Woensdag

Mijn gezonde bami met kip en groenten.

Donderdag

Romige broccolisoep met pastinaak en oregano. Serveer er volkorenbrood bij of maak er gegratineerde kaasbroodjes van. Je kunt ook van volkorenbrood deze knoflookcroutons maken.

Vrijdag

Gezondere lasagne met extra groenten en vezels. Maar nog steeds met bechamel en kaas, maar dan anders ;-).

Zaterdag

Broodjes met zelfgemaakte kipsalade als lunch. Kies voor volkorenbroodjes voor meer vezels.

Zondag

Ontbijten met deze luchtige en smeuïge volkoren pancakes met fruitcompote van blauwe bessen, mango en ahornsiroop.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer