Vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle

Visliefhebbers opgelet! Vandaag zet ik een heerlijk vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle op het menu. Die eigenlijk heel spontaan ontstond toen ik nog wat groenten en zalm over had en daarmee iets lekkers wilde maken. Gecombineerd met onder andere tagliatelle, visconserven, kruiden en specerijen uit de voorraadkast werd het een heerlijk vispotje. Geniet ervan.

Nog even voordat we gaan koken. Ik heb maar weer eens de afkorting MSC terug laten komen in mijn ingrediëntenlijst. Ken je dit keurmerk (nog)? Als je MSC ziet op de verpakking dan weet je dat de vis duurzaam gevangen is. Voor mij essentieel als ik vis koop. Je kunt trouwens ook het keurmerk ASC zien, dat is het keurmerk voor duurzame kweek. Beide belangrijk om op te letten. Zo, en nu gaan we aan de slag.

Meer recepten met zalm? Kijk dan ook eens op deze pagina.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 blikje (50 gr) MSC ansjovis in olijfolie,
  • 2 blikjes (totaal 320 gr) MSC tonijn in olijfolie
  • 4 teentjes knoflook, in dunne plakjes
  • 2 uien, in dunne, halve ringen
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine blokjes
  • 1 wortel, in kleine blokjes
  • 4 (punt)paprika’s (ik had 2 puntpaprika’s, 1 rode en 1 groene paprika), in dunne reepjes
  • 1 el tomatenpuree
  • 3 trostomaten, in blokjes
  • 2 tl gerookt paprikapoeder (zoet)
  • 2 tl Italiaanse kruiden
  • 200 gr verse MSC of ASC zalm, in blokjes
  • handje verse dille
  • serveer erbij: beetgaar (al dente) gekookte tagliatelle

Wat je gaat doen voor het vispotje met zalm

Bereiding: 40 minuten

  1. Open de blikjes ansjovis en tonijn en laat de olijfolie eruit lekken. Van deze olie ga je zo 2 – 3 flinke eetlepels gebruiken om alles lekker in te bakken. De ansjovisfilets prak je fijn met een vork en de uitgelekte tonijn zet je klaar in een bakje.
  2. Verhit een braad-/stoofpan en fruit de geprakte ansjovisfilets met de knoflook aan. Een minuut of 2 tot het goed gaat geuren.
  3. Voeg de uien, bleekselderij en wortel toen en bak 5 minuten op niet te hoog vuur terwijl je regelmatig roert.
  4. Roer de reepjes paprika en tomatenpuree erdoor en bak 2 minuten mee.
  5. Voeg de stukjes tomaat, tonijn, gerookt paprikapoeder en Italiaanse kruiden toe en roer goed door. Zet de deksel op de pan en laat 10 minuten pruttelen.
  6. Doe daarna de blokjes zalm erbij en laat nog 5 minuten pruttelen. Proef en voeg eventueel nog zout of peper toe als je iets mist, maar ik vond de smaak zo helemaal top.
  7. Serveer het vispotje met de gekookte tagliatelle en garneer royaal met fijngehakte dille.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Een heerlijk vispotje met verse zalm, tonijn en tagliatelle. Die eigenlijk heel spontaan ontstond toen ik nog wat groenten en zalm over had en daarmee iets lekkers wilde maken. Gecombineerd met pasta, kruiden en specerijen uit de voorraadkast werd het een heerlijk vispotje. Lees het recept op mijn website Francesca Kookt. vis recepten | vispannetje | vispannetje recepten | vis uit blik | visconserven | ansjovis | vispotje recept | Pasta met zalm | recept pasta met zalm | zalm met pasta

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Vispotje met zalm, tonijn en tagliatelle”

Reacties zijn gesloten.