Francesca’s Weekmenu #311 – De lente laat zich zien

We werden al dagen getrakteerd op een warmer zonnetje, maar vandaag is het officieel… de lente is begonnen! Mijn favoriete seizoen waarin de natuur weer ontwaakt, de bloesem zich laat zien en de zon iedere dag een beetje warmer aanvoelt op je huid. De eerste raapstelen en zelfs al een …

We werden al dagen getrakteerd op een warmer zonnetje, maar vandaag is het officieel… de lente is begonnen! Mijn favoriete seizoen waarin de natuur weer ontwaakt, de bloesem zich laat zien en de zon iedere dag een beetje warmer aanvoelt op je huid.

De eerste raapstelen en zelfs al een paar asperges heb ik gegeten. Op naar een seizoen met allemaal frisse, lichte gerechten boordevol lentegroenten, ik kan niet wachten! Daarom heb ik vandaag het weekmenu gevuld met de eerste lenterecepten. Denk aan een frisse mac and cheese met courgette en citroen, een ovenschotel met kabeljauw, wortel en aardappel, Thaise curry met paksoi en kipballetjes, een vegetarische paella met venkel en doperwten en spaghetti aglio e olio met grote garnalen. In het weekend staat er een salade met peer, serranoham en walnootdressing een een citroen-maanzaadcake op het menu. Eet lekker!

 

Maandag

Deze mac and cheese met courgette en citroen is lekker fris en heel makkelijk om te maken. Voor de romige saus gebruik je naast cheddar ook feta.

Dinsdag

Misschien wel mijn favoriete ovenschotel met vis door de pure smaak. Vandaag staat er een ovenschotel met kabeljauw, wortel en aardappel op het menu.

Woensdag

Dol op curry’s zijn ze bij mij thuis en deze Thaise curry met paksoi, kipballetjes en cashewkruim is onze meest recente ontdekking.

Donderdag

Paella, maar dan vegetarisch en heel makkelijk om te maken. Gevuld met onder andere doperwten, paprika en venkel. Maar ook kikkererwten voeg ik nog toe.

Vrijdag

Comfort food vandaag en dat is deze spaghetti aglio e olio met grote garnalen geworden.

Zaterdag

In het weekend heb ik vaak meer tijd om uitgebreider te lunchen. Deze salade met peer, serranoham en hazelnootdressing vind ik dan heerlijk om te maken.

Zondag

Iets lekkers bakken vandaag? Maak dan deze citroen-maanzaadcake. In ieder plakje proef je de frisse lente.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)