Francesca’s Weekmenu #316 – Zonnige gerechten

Wat een heerlijk weer! Geen regen, maar wel heel veel zonnestralen in het vooruitzicht. Dat inspireerde me tot een weekmenu volop zonnige gerechten. Naast frisse recepten zet ik ook wat barbecue inspiratie op het menu en een heerlijk hapje voor Vaderdag, namelijk loaded nachos van de barbecue. Meer Vaderdag recepten …

Wat een heerlijk weer! Geen regen, maar wel heel veel zonnestralen in het vooruitzicht. Dat inspireerde me tot een weekmenu volop zonnige gerechten. Naast frisse recepten zet ik ook wat barbecue inspiratie op het menu en een heerlijk hapje voor Vaderdag, namelijk loaded nachos van de barbecue. Meer Vaderdag recepten vind je trouwens hier.

In het weekmenu vind je deze week een vegetarische mac and cheese met courgette en citroen, kabeljauw met citrus-basilicumsaus, salade met tonijn en kikkererwten, taco’s met bloemkool en asperges en tajine met kip van de barbecue. In het weekend heb ik niet een, maar twee heerlijke hapjes voor jullie. Namelijk gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco en mijn loaded nachos van de barbecue. Eet lekker!

Maandag

Voor een goede mac and cheese mag je me altijd uitnodigen om te komen eten. Alhoewel het een gerecht is wat ik voornamelijk eet in de herfst- en wintermaanden kun je er ook een zomerse variant van maken die wat lichter, maar nog steeds heerlijk romig is door het gebruik van cheddar en feta. Ook voeg ik nog courgette en citroen toe, wat een zalige combi is.

Dinsdag

Op zonnige dagen in de lente heb je soms niet veel meer nodig dan een heerlijk stukje vis met een smakelijke saus. Zoals deze kabeljauw met citrus-basilicumsaus maakte. Het zoete van de sinaasappel met het kruidige van de basilicum en de zachte structuur van de vis is echt een heerlijke combinatie.

Woensdag

Deze salade met tonijn en kikkererwten heb je in 15 minuten gemaakt. Het is een lichte avondmaaltijd als je dit recept volgt. Maar als je nou nog wat gekookte pasta of orzo toevoegt, heb je een maaltijdsalade te pakken.

Donderdag

Vandaag staan er taco’s met een twist op het menu. Ik combineerde kruidige bloemkool met kikkererwten en gegrilde asperges in knapperige taco’s. Heerlijk in combinatie met de perziksalsa.

Vrijdag

Zodra je ontdekt dat een barbecue zoveel meer is dan alleen een rooster op kolen waar je burgers en saté op kunt grillen, gaat er echt een wereld voor je open. En word je barbecue bijna je tweede fornuis. Zo maakte mijn Mr. deze tajine met kip van de barbecue waarvan we enorm gesmuld hebben. Daarvoor hebben we de tajine gewoon in de barbecue gezet en dat ging perfect. Met als resultaat super malse kip, een rijk en kruidig aroma en natuurlijk de kenmerkende barbecuesmaak. Het is een complete maaltijd omdat er ook aardappels en groenten aan worden toegevoegd. En als je geen tajine hebt, kun je het ook bereiden in een gietijzeren pan.

Wil je meer barbecue recepten zien? Kijk dan ook eens hier!

Zaterdag

Ontzettend simpel om te maken, heel feestelijk en lekker: dat zijn deze gegrilde grote garnalen met een bieslook vinaigrette. Ik voegde er nog een beetje pit aan toe met een paar druppeltjes milde tabasco. Maar als je daar nou niet van houdt, kun je dat ook achterwege laten.

gegrilde grote garnalen met bieslook en tabasco 1

Zondag

Loaded nachos als borrelhapje in het weekend sla ik nooit over! Maar wist je dat je die ook perfect op de barbecue kunt maken? En dat de loaded nachos dan nog lekkerder worden? Dit is een heerlijk feestelijk recept om te maken op Vaderdag.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

francesca weekmenu 316 zonnige gerechten pinterest

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)