3.84 van 12 stemmen

Salade met kikkererwten, knoflook en tonijn

15 minuten
Lunch
Salade

Ik maakte deze salade met kikkererwten en tonijn onlangs toen mijn accountant langs kwam met de jaarcijfers van 2018. En als de beste man dan langskomt, maak ik natuurlijk wel iets lekkers te eten voor hem. Nou had ik alleen geen tijd om boodschappen te doen, dus het was even …

Ik maakte deze salade met kikkererwten en tonijn onlangs toen mijn accountant langs kwam met de jaarcijfers van 2018. En als de beste man dan langskomt, maak ik natuurlijk wel iets lekkers te eten voor hem. Nou had ik alleen geen tijd om boodschappen te doen, dus het was even behelpen met wat ik nog in de koelkast en voorraadkast vond. Onder andere een zak kikkererwten, blikje tonijn, kropje Romaine sla, een verloren citroen, bieslook en peterselie uit de tuin en veel knoflook brachten me op het idee van deze salade. En dat bleek een groot succes! De accountant zat heerlijk te eten in mijn tuin en ik bleek ook nog eens een heel mooi zakelijk jaar gedraaid te hebben. Wat wil een mens dan eigenlijk nog meer ;-).

Ingrediënten

 • 1 stazak kikkererwten, 200 gr
 • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
 • bakolijfolie
 • zout
 • 1 kropje baby Romaine sla
 • ½ komkommer, in halve maantjes
 • circa 12 cherrytomaten, gehalveerd
 • 1 blikje MSC tonijn op water of olie, 160 gr
 • olijfolie extra vergine
 • 1 bio citroen
 • zwarte peper
 • handje bieslook en/of platte peterselie, fijngehakt

Aan de slag!

 • Verhit een koekenpan en bak de kikkererwten met de knoflook circa 8 minuten in 1 eetlepel bakolijfolie. Bak op middelhoog vuur en roer regelmatig, breng op smaak met zout.
 • Scheur de blaadjes Romaine sla in grove stukken en leg ze op een schaal. Verdeel hier de komkommer, cherrytomaat en kikkererwten over.
 • Als laatste verdeel je de tonijn erover. Besprenkel de salade met olijfolie extra vergine, scheutje citroensap (citroenazijn is ook erg lekker), peper en zout. Rasp er wat citroenschil over en garneer met de bieslook en/of platte peterselie.

Notities

 • Dit recept is voldoende als lunch voor 2 personen.
 • Bereiding: 15 minuten.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)