Francesca’s Weekmenu #319 – Weer naar school

Niet alleen gaan onze kinderen deze week weer naar school, ook ik ga aan het werk! Na een fiks aantal weken vrij merk ik dat ik echt goed ben opgeladen en naast hernieuwde energie ook weer heel veel inspiratie heb. De komende tijd ga ik lekker koken en schrijven voor …

Niet alleen gaan onze kinderen deze week weer naar school, ook ik ga aan het werk! Na een fiks aantal weken vrij merk ik dat ik echt goed ben opgeladen en naast hernieuwde energie ook weer heel veel inspiratie heb. De komende tijd ga ik lekker koken en schrijven voor op mijn blog, voor jullie dus . En dat is ook het enige wat ik doe voorlopig. Heerlijk die focus en rust, ik heb er zin in.

Dat de kinderen weer naar school gaan, vind ik ook heel fijn. Niet omdat ik ze ‘kwijt’ wil ;-), verre van zelfs, maar omdat ik merk dat ze er echt aan toe zijn. Vooral de oudste die dit jaar naar groep 8 gaat. Wat een spannend en bijzonder jaar zal dit gaan worden, we zijn er klaar voor als gezin. Ook voor aankomende week trouwens, ik heb een heerlijk gevarieerd menu voor jullie in petto.

In het weekmenu vind je deze week pasta met romige broccoli-courgettesaus, een poké bowl met teriyaki zalm, zomerse kippensoep met venkel en verse kruiden, bloemkoolsteaks met groene salsa en wraps met barbecuekip en pindasaus. In het weekend maken we chili steak fries met guacamole en op zondag heb ik mijn aardbeiencake met zure room en citroen op het menu gezet. Eet lekker!

Maandag

Dit is nou echt een top recept voor het hele gezin in de zomer. Een voedzame pasta met broccoli-courgettesaus die helemaal niet gezond proeft, maar het wel is ;-). Met lekker veel broccoli en courgette erin, op smaak gebracht met Italiaanse kruiden en citroen en afgetopt met pangrattato.

pasta met broccoli courgettesaus en pangrattato 1

Dinsdag

In ons huishouden wordt een poké bowl altijd met luid gejuich ontvangen. Vooral deze poké bowl met teriyaki zalm en zoetzuur is favoriet. De zalm gaarde ik in de oven met mijn zelfgemaakte teriyakisaus en daar maakte ik vervolgens de bowl van met onder andere gestoomde broccoli, zoetzure wortel en komkommer, edamame bonen en sushirijst.

Woensdag

Soep in de zomer? Jazeker! Vooral deze zomerse kippensoep is een feest om te eten. Naast tomaat en venkel voegde ik ook nog bloemkool en lente-ui toe. En om het af te maken gingen er zelfs nog kikkererwten en verse basilicum en munt door. Wat een plaatje, deze soep. Ook qua smaak.

Donderdag

Vandaag eten we ‘steak’, maar dan anders. We bakken namelijk bloemkoolsteaks in de grillpan. Lekker met zelfgemaakte salsa en aardappel wedges uit de oven.

Vrijdag

Als ik ergens dol op ben is het wel kip van de barbecue. Zoals deze gegrilde kippendijen met onder andere sojasaus, gember en knoflook. De kip gebruik ik vervolgens om heerlijke wraps te maken met knapperige groenten, zelfgemaakte pindasaus en verse koriander. Wat een feest, perfect comfort food voor een zonnige vrijdag na de eerste schoolweek.

wraps met gemarineerde kip van de big green egg 1 3

Meer barbecuerecepten vind je hier.

Zaterdag

Deze chili steak friet met cheddar en guacamole is geweldig voor het weekend. De gebakken frieten gaan even onder de grill met een flinke lading cheddar en ik maak het gerecht af met plakjes bavette, zelfgemaakte guacamole, cherrytomaten, feta en gehakte koriander.

Zondag

De combinatie van (heel veel) aardbeien, zachte cake, frisse zure room, citroen en een vleugje vanille is waanzinnig. Eet deze aardbeiencake het liefst lauw als dessert nadat hij net gebakken is en wees erop voorbereid dat de schaal zo leeg is. Bij de koffie kan trouwens ook, of als ontbijt, of tussendoor…

Bewaar het weekmenu op Pinterest

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

francesca weekmenu 319 weer naar school pinterest

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om te taggen met #francescakookt of @francescakookt. Dat vind ik ontzettend leuk om te zien.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)