Wraps met gemarineerde kip van de barbecue

Als ik ergens dol op ben is het wel kip van de barbecue. En dat was dan ook een van de eerste dingen die ik op mijn nieuwe Big Green Egg ging grillen. Maar eerst marineerde ik de kippendijen met onder andere sojasaus, gember en knoflook. Heel veel meer heeft de kip niet nodig en de smaak wordt er fantastisch van.

Daarna grilde ik de kip gaar op het gietijzeren rooster, om er vervolgens heerlijke wraps met knapperige groenten, zelfgemaakte pindasaus en verse koriander van te maken. Wat een feest, perfect comfort food voor de vrijdag of op ieder andere mooie dag dat je zin hebt in kip van de barbecue, maar wel snel klaar wilt zijn :-).

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4 el sojasaus
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • zwarte peper
  • 4 kippendijen, zonder vel en bot
  • 8 (wortel) wraps
  • 100 gr ijsbergsla, in reepjes
  • 100 gr wortel julienne
  • ¼ komkommer, in dunne reepjes
  • bakje pindasaus, volgens dit recept
  • handje verse koriander, alleen de blaadjes
  • optioneel: 1 rode peper, fijngehakt

Wat je gaat doen voor de wraps met kip van de barbecue

Bereiding: 45 minuten

  1. Meng de sojasaus, knoflook, gember en een snuf zwarte peper in een kom met de kippendijen. Laat marineren tot de barbecue op temperatuur is.
  2. Verwarm de barbecue met een gietijzeren rooster tot 200 °C. Zet in de tussentijd alle overige ingrediënten klaar. Wij hebben trouwens het modulaire tafelsysteem (Modular Egg Workspace) buiten geplaatst als buitenkeuken. Werkt super fijn en we hebben veel werk- en opbergruimte daardoor gekregen.

  1. Grill de kippendijen in 8 – 10 minuten gaar op het rooster. Snijd ze daarna in reepjes.

  1. Leg de (wortel) wraps heel kort op het gietijzeren rooster van de barbecue om ze te verwarmen. Maar echt heel kort, want ze verbranden makkelijk.

  1. Beleg iedere wrap met ijsbergsla, wortel julienne, komkommer en reepjes kippendijen. Garneer royaal met warme pindasaus en korianderblaadjes. En optioneel met fijngehakte rode peper voor de liefhebbers. Serveer de wraps met de kip van de barbecue direct.

Tip: Mijn pindasaus, naar dit recept, kun je natuurlijk ook op je barbecue maken! Gebruik daarvoor een gietijzeren pannetje. Als je de pindasaus al eerder hebt gemaakt, kun je ‘m ook opwarmen op je Egg (of andere barbecue) in een hittebestendig pannetje of bakje.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *