Gebakken doradefilet met tomaten-basilicumsaus

Een visje bakken doen wij graag thuis en is ook nog eens zo klaar. Zo ging ik laatst aan de slag met doradefilet die ik had besteld bij Freshly Fish. Ik kreeg ze op de huid en dat is precies wat je wilt, want de huid zorgt ervoor dat je dit stevige visje makkelijk kunt bakken in de pan. Om er eens wat anders mee te doen, bereidde ik er een geurige tomaten-basilicumsaus bij. De gebakken doradefilet serveerde ik met mijn krieltjessalade waarvoor je hier het recept vindt. Een heerlijk lentegerecht om in de zon van te genieten en een allemansvriend, want kinderen zijn hier ook dol op.

Ik was trouwens erg te spreken over de kwaliteit van Freshly Fish. Je kunt bij hen een visbox samenstellen met je favoriete vissoorten. Van pure vissoorten waarmee je zelf culinair aan de slag kunt of reeds gemarineerd voor nog meer gemak. Je krijgt alles diepgevroren thuisbezorgd en zo heb je altijd verse en duurzaam gevangen of gekweekte vis in huis. Handig voor drukke dagen als je geen tijd hebt om naar de visboer te gaan. Hier vind je meer informatie.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • zout
  • 1 blik (400 gr) tomatenblokjes met basilicum (bijvoorbeeld van Mutti)
  • optioneel: 2 el kappertjes
  • handje verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • zwarte peper
  • 4 doradefilets op de huid
  • serveer erbij: krieltjessalade of wat gekookte pasta. Ook heerlijk met deze spaghetti aglio e olio. Qua groenten kun je er roergebakken spinazie of gegrilde asperges of bimi bij serveren.

Wat je gaat doen voor de gebakken doradefilet

Bereiding: 20 minuten

  1. Verhit een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten in 1 eetlepel bakolijfolie met een snufje zout. Schenk het blik tomatenblokjes in de pan, roer door en laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.

Variatietip: Ben je net als ik fan van kappertjes? Spoel het zout van de kappertjes, dep ze droog en hak ze grof. Meng deze daarna ook door de saus.

  1. Roer op het laatst de fijngehakte basilicum erdoor. Proef en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
  2. Dep in de tussentijd de doradefilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een koekenpan en schenk 2 eetlepels bakolijfolie in de pan. Zorg dat de pan goed heet is (middelhoog vuur) en leg de filets op de huid in de pan. Bak ze zo 3 minuten in de pan en draai daarna voorzichtig om. Bak nog 1 tot 2 minuten en leg ze daarna (met de huid naar beneden) met een spatel op de borden.

Tip: Vis kun je ook heel goed bakken in koolzaadolie.

  1. Schep de tomatensaus over de vis en garneer met blaadjes basilicum. Serveer met de krieltjessalade of gekookte pasta met groenten naar keuze.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca