4 van 5 stemmen

Gebakken doradefilet met tomaten-basilicumsaus

20 minuten
Hoofdgerecht
Vis

Een visje bakken doen wij graag thuis en is ook nog eens zo klaar. Zo ging ik laatst aan de slag met doradefilet die ik had besteld bij Freshly Fish. Ik kreeg ze op de huid en dat is precies wat je wilt, want de huid zorgt ervoor dat je …

Een visje bakken doen wij graag thuis en is ook nog eens zo klaar. Zo ging ik laatst aan de slag met doradefilet die ik had besteld bij Freshly Fish. Ik kreeg ze op de huid en dat is precies wat je wilt, want de huid zorgt ervoor dat je dit stevige visje makkelijk kunt bakken in de pan. Om er eens wat anders mee te doen, bereidde ik er een geurige tomaten-basilicumsaus bij. De gebakken doradefilet serveerde ik met mijn krieltjessalade waarvoor je hier het recept vindt. Een heerlijk lentegerecht om in de zon van te genieten en een allemansvriend, want kinderen zijn hier ook dol op.

Ingrediënten

  • 1 sjalot, gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • bakolijfolie
  • zout
  • 1 blik 400 gr tomatenblokjes met basilicum, bijvoorbeeld van Mutti
  • optioneel: 2 el kappertjes
  • handje verse basilicumblaadjes, fijngehakt
  • zwarte peper
  • 4 doradefilets op de huid

Aan de slag!

  • Verhit een hapjespan en fruit de sjalot en knoflook een paar minuten in 1 eetlepel bakolijfolie met een snufje zout. Schenk het blik tomatenblokjes in de pan, roer door en laat 10 minuten pruttelen. Roer af en toe even door.
  • Variatietip: Ben je net als ik fan van kappertjes? Spoel het zout van de kappertjes, dep ze droog en hak ze grof. Meng deze daarna ook door de saus.
  • Roer op het laatst de fijngehakte basilicum erdoor. Proef en breng naar wens verder op smaak met zout en peper.
  • Dep in de tussentijd de doradefilets droog met keukenpapier en bestrooi ze met peper en zout. Verhit een koekenpan en schenk 2 eetlepels bakolijfolie in de pan. Zorg dat de pan goed heet is (middelhoog vuur) en leg de filets op de huid in de pan. Bak ze zo 3 minuten in de pan en draai daarna voorzichtig om. Bak nog 1 tot 2 minuten en leg ze daarna (met de huid naar beneden) met een spatel op de borden.
  • Tip: Vis kun je ook heel goed bakken in koolzaadolie.
  • Schep de tomatensaus over de vis en garneer met blaadjes basilicum. Serveer met de krieltjessalade of gekookte pasta met groenten naar keuze.

Notities

Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
Bereiding: 20 minuten.
Serveer erbij: krieltjessalade of wat gekookte pasta. Ook heerlijk met deze spaghetti aglio e olio. Qua groenten kun je er roergebakken spinazie of gegrilde asperges of bimi bij serveren.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer