Gevulde kiprolletjes met salie en rozemarijn

Salie, wat een heerlijk kruid. Ik kan er enorm van genieten. Alleen al in een simpele pasta met een saus van boter. Maar met salie kun je nog veel meer. Maak er bijvoorbeeld eens deze gevulde kiprolletjes met salie en rozemarijn mee.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 4 kipfilets
– zout
– peper
– 2 tl gedroogde oregano
– 8 blaadjes salie + extra
– 1 rode ui, gesnipperd
– olijfolie
– 200 gr kastanjechampignons, in plakjes
– 100 ml groentebouillon
– 200 gr doperwten
– peper

extra nodig: keukengaren of houten prikkertjes

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 35 minuten

Bestrooi 1 zijde van de kipfilets met zout, peper en oregano. Leg 2 blaadjes salie op iedere filet en rol op. Bind vast met keukengaren of houten stokjes.

Verhit een braadpan en fruit de rode ui in 1 eetlepel olijfolie met een snufje zout. Schep de champignons erdoor en bak mee totdat ze net gaan slinken. Schep alles uit de pan.

Bak de kiprolletjes rondom bruin aan in dezelfde pan met 2 eetlepels olijfolie. Zet het vuur lager, schenk de groentebouillon erbij en schep het ui-champignonmengsel er weer door. Laat 15 minuten rustig pruttelen met de deksel half op de ban. Draai de rolletjes af en toe om. Voeg 3 minuten voor tijd de doperwten toe en breng eventueel extra op smaak met zout en peper.

Serveer met fijngehakte salie. Lekker met geroosterde aardappels uit de oven met knoflook en rozemarijn.

Geïnspireerd op een recept uit La Cucina Italiana.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
Bestel 'm in de pre-order

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *