Gnocchi met postelein, tomaat en knoflook-salie gehaktballetjes

Ik word soms zo vrolijk van de ontdekkingen tijdens mijn restjesdagen! Dat zijn de dagen dat ik mijn koelkast leeg maak en alleen kook met hetgeen ik nog in huis heb. Deze keer had ik nog wat salie liggen, restjes gehakt en winterpostelein. In de voorraadkast lag nog een pak …

Ik word soms zo vrolijk van de ontdekkingen tijdens mijn restjesdagen! Dat zijn de dagen dat ik mijn koelkast leeg maak en alleen kook met hetgeen ik nog in huis heb. Deze keer had ik nog wat salie liggen, restjes gehakt en winterpostelein. In de voorraadkast lag nog een pak gnocchi en tomatenblokjes heb ik altijd in huis.

Hier heb ik een heerlijk geurend en makkelijk te maken pastagerecht van gemaakt. Waar mijn kleine jongen ook erg gelukkig van werd.

Wat je nodig hebt voor 3-4 personen
– 300gr rundergehakt
– 2 teentjes knoflook
– 1 ei
– 1el paneermeel
– blaadjes van 6 takjes salie
– 500gr gnocchi (ik gebruik altijd de gnocchi van De Cecco, te koop bij o.a. AH)
– 1 ui
– 300gr (winter)postelein (als je geen postelein kunt vinden, is het eventueel te vervangen door spinazie)
– 2 blikken tomatenblokjes
– Parmezaanse kaas
– ongezouten roomboter
– olijfolie om in te bakken
– zwarte peper
– zeezout 

Wat je gaat doen
Hak de knoflook fijn en meng dit met het gehakt, ei, paneermeel en fijngehakte blaadjes salie. Strooi hier wat zout en peper over en meng goed door met je handen. Rol kleine balletjes van het gehaktmengsel. 

 
Verwarm een klontje boter in een braadpan en bak hierin de gehaktballetjes in een minuut of 10 bruin en gaar.

Kook in de tussentijd de gnocchi in een pan met ruim kokend water. Deze zijn in 2 minuten (als ze boven komen drijven) klaar. Giet af en zet apart. 

Hak de ui fijn en verwarm een eetlepel olijfolie in een grote pan (hier komen straks alle ingredienten in samen). Fruit de ui totdat deze zacht en glazig is. Voeg de postelein hier aan toe en bak een minuutje mee totdat de postelein is geslonken (niet te lang doorbakken). 


Doe de gnocchi, gehaktballetjes en tomatenblokjes erbij en warm goed door. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout. 


Serveer de gnocchi met Parmezaanse kaas.
Lekker met stevig brood om in de tomatensaus te dopen!

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer