Hutspotsoep

We gaan lekker met de ‘maar dan in je soepkom‘ rubriek, want we hebben alweer voor de vierde keer een bestaand gerecht tot soep omgetoverd. Door de gure herfstdagen leek het me lekker om een gerecht dat ik nu ook graag eet om te toveren en zo kwam ik dus uit op hutspotsoep. Heel makkelijk om te maken, want je hebt er maar weinig voor nodig en pureren hoeft niet. De hele stukjes wortel, aardappel en ui maken deze soep juist heel erg lekker en licht!

Wat je nodig hebt voor een grote pan soep

  • klontje boter
  • 400 gr ui, in ringen
  • 600 gr wortel, in kleine reepjes
  • 500 gr vastkokende aardappels, geschild
  • 1,5 liter kippenbouillon
  • 220 gr runderchipolata worstjes
  • 1 el olijfolie
  • halve tl nootmuskaat
  • zout
  • peper
  • handje platte peterselie, grofgehakt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 40 minuten

  1. Smelt een klontje boter in een grote soeppan. Fruit de ui en wortel op laag vuur tot de ui glazig is.

  2. Snijd de aardappels in blokjes ter grootte van dobbelstenen. Voeg toe aan de pan en giet kippenbouillon erbij tot het geheel net onderstaat. Breng aan de kook, zet het vuur dan iets lager en laat 25 minuten pruttelen.

  3. Snijd de runderchipolata worstjes in kleine stukjes, verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak in circa 5 minuten rondom bruin en gaar.

  4. Meng de worstjes en een halve theelepel nootmuskaat door de soep, proef en voeg naar smaak zout en peper toe. Schenk de soep in kommen en garneer met wat verse peterselie.

Tip: voor een vegetarische versie laat je de worstjes uit het recept en vervang je de kippenbouillon voor groentebouillon. 

Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze hutspotsoep vinden, heb je nog nieuwe ‘maar dan in je soepkom’ ideeën? Laat het me dan vooral weten in een reactie!

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Hutspotsoep”