Laksa met honingkip

Laksa is een currysoep die zijn oorsprong vindt in Singapore en Maleisië. De basis van de soep bestaat uit currypasta en kokosmelk. De bouillon vul je vervolgens aan met vis, kip, vlees of tofu, groenten en noedels voor een volwaardige maaltijd. In dit recept heb ik me laten inspireren door Jamie Oliver die kip marineerde met five spice-poeder en honing en deze vervolgens grilde. Zalig in combinatie met de pittige bouillon.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 300 gr kippendijen
  • zonnebloemolie
  • 1 el honing
  • zeezout
  • 1 tl five spice-poeder
  • 1 el korianderzaad
  • 1 tl witte peperkorrels
  • 4 hele kruidnagels
  • ¼ tl trassi
  • 2 gedroogde chili’s (halveer of laat eruit voor kleine kinderen)
  • 1 sjalot
  • 2 stengels citroengras
  • 5 cm gember
  • 1 l bouillon (kip of garnalen)
  • 400 ml kokosmelk (bijvoorbeeld van Aroy-D)
  • 1 el sesamolie
  • 1 el vissaus
  • 150 gr rijstnoedels
  • 100 gr wortel, julienne gesneden
  • 100 gr taugé
  • 175 gr Edamamebonen
  • sap van 1 limoen
  • handje verse blaadjes munt en koriander

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 40 min

  1. Leg de kippendijen tussen 2 vellen bakpapier en sla ze plat met een vleeshamer of zware pan. Meng 2 el olie, honing, een snuf zout en five spice-poeder en smeer hier de kippendijen mee in. Zet afgedekt in de koelkast tot verder gebruik.

  2. Meng korianderzaad, witte peper, kruidnagel, trassi, gedroogde chili’s, sjalot, citroengras en gember met een flinke scheut olie in de keukenmachine en maal helemaal fijn tot een pasta.

  3. Zet een soeppan op het vuur en bak de pasta 5 minuten op laag vuur. Voeg de bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook. Laat 5 minuten pruttelen en breng daarna op smaak met sesamolie en vissaus.

  4. Grill in de tussentijd de kippendijen gaar in een grillpan. Snijd daarna in dunne reepjes. Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzing op de verpakking en spoel na met koud water.

  5. Vul een kommetje met wortel, taugé, Edamamebonen, plakjes kip en noedels en schenk daar de bouillon over. Garneer met limoensap en blaadjes verse munt en koriander.

Tip: Leg de kippendijen de avond ervoor alvast in de marinade zodat de smaken goed kunnen intrekken.

Van deze laksa met honingkip zul je ongetwijfeld gaan genieten, hebben jullie nog andere variaties op laksa? Laat het ons vooral weten 🙂

De laatste Eetkalenders
nu voor slechts € 14,95 incl. verzendkosten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Laksa met honingkip”

    1. Bedankt voor je bericht Lieve. We zijn op de hoogte van het probleem. Het is helaas een technisch probleem wat bij elke update steeds terugkomt. We werken er hard aan om het dit keer zo op te lossen dat het probleem niet meer terugkomt.

      Het is niet ideaal, maar voor nu zou je ctrl + p kunnen proberen. Dan kun je het ook uitprinten. Excuses voor het ongemak!

  1. We hebben hem vandaag gegeten en ik moet zeggen dat het een heerlijk recept is. Gelukkig heb ik wel gelet op de scherpte (ivm kinderen) en 1 chili gebruikt want anders was hij absoluut te pittig. Dank je wel!