Mexicaanse ovenschotel

Afgelopen week had ik een korte, maar hevige griep. Binnen een half uur was ik ziek en dat hield 1,5 dag aan en daarna verdween het weer net zo plotsklaps als het begon. Als ik ziek ben heb ik altijd enorm behoefte aan comfort food. Om mezelf te verwarmen en verwennen. Ik had al een tijdje een Mexicaanse ovenschotel met gehakt en bonen op mijn wishlist staan en dit was het uitgelezen moment daarvoor. Want als er iets comfort food is dan is dit het wel! En het resultaat was meer dan verbluffend en misschien stiekem ook wel de reden waarom ik zo snel weer beter was.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1/2 groene jalapeño of rode peper (zonder kind aan tafel had ik er een hele voor gebruikt)
– 2 paprika’s in verschillende kleuren
– 2 tomaten
– 2 volle tl Mexicaanse of tacokruiden
– 300 – 400 gr gehakt
– 1 blik (400 gr) kidneybonen (afgespoeld en uitgelekt)
– 1 blik (400 gr) zwarte bonen (afgespoeld en uitgelekt)
– 150 gr mais (uitgelekt)
– 125 gr crème fraîche
– 2 volle el ketchup
– tacochips naturel
– 150 gr geraspte kaas die goed smelt
– olijfolie om in te bakken
– zeezout
– zwarte peper

Wat je gaat doen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Hak de ui, knoflook en peper (zonder zaadlijsten) helemaal fijn in een hakmolentje. Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes.

Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan en fruit hierin het uimengsel voor 2 minuten. Voeg dan de Mexicaanse kruiden toe en bak dit nog zachtjes 2 minuten mee. Daarna komt het gehakt erbij, rul dit totdat het gaar is. Vervolgens bak je de stukjes paprika nog 2 minuten mee.

Zet het vuur wat zachter en schep de stukjes tomaat en de uitgelekte bonen en mais door het gehakt, samen met de crème fraîche en ketchup. Laat dit nog een paar minuten zachtjes sudderen en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper en zout en als je wat meer scherpte wilt dan maal je er nog wat chili over.

Mexicaanse ovenschotel_3

Schep deze heerlijkheid over in een ovenschaal die groot genoeg is. Steek daar speels wat tacochips in. Daarover verdeel je gelijkmatig de geraspte kaas.

Zet de ovenschotel 30-35 minuten in de voorverwarmde oven totdat de kaas ene bruin laagje krijgt. Serveer met een frisse salade en homemade guacamole. The Mr. vroeg tijdens het eten nog om tortilla’s, dus ook dat is nog een goede tip voor erbij 🙂

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Mexicaanse ovenschotel”

      1. We maken deze goed gevulde bonen schotel zeker 2 keer per maand…(liever nog veel vaker maar stel je voor dat we er op uitgekeken raken😜😅).Heerlijk! Bedankt Francesca

  1. Hartelijk bedankt voor dit werkelijk verrukkelijke recept! Groetjes Joyce

  2. Lijkt me heerlijk. Ga het zondag maken. Hopen dat het bij het gezin aanslaat

  3. Als we een ovenschotel maken, dan is het ALTIJD deze. Heerlijk!

  4. Echt súperlekker! En inderdaad, de kruiden van Jonnie Boer geven nét dat extra’s.
    Deze schotel gaat hier vaker op tafel komen 😋😋

  5. Beetje dom de oventemperatuur staat helemaal als eerste bij de bereiding.
    Maar net klaargemaakt voor mijn vrouw, als test voor zaterdag.
    Zo vond het heerlijk en ik ga het zeker onze vrienden zaterdag voorzetten.
    Francesca ik ga verder kijken bij je recepten.
    Bedankt in ieder geval voor dit recept.
    👏👏👍🏻👍🏻

  6. Een schot in de roos!

    Bedankt Francesca voor dit heerlijke recept, we hebben hier met het hele gezin van genoten.

Reacties zijn gesloten.