Mijn nieuwe inductiekookplaat!

Bijna drie maanden geleden begon mijn ‘Van Gas Los’-avontuur. Van een verstokte gaskoker, die eigenlijk geen flauw benul had van het effect van deze fossiele brandstof op onze planeet, transformeerde ik naar een bewuste koker die uit zichzelf besloot om haar gaskookplaat de deur uit te doen.

En ja, daar heb ik mezelf en de mensen om mij heen enorm mee verbaasd.

Benieuwd naar het eindresultaat in mijn keuken en of ik er nou eigenlijk blij mee ben? Je gaat het allemaal zien in de derde en laatste aflevering van ‘Francesca gaat van gas los’! En daarin ga ik natuurlijk ook nog even koken op mijn nieuwe inductiekookplaat, samen met de kleuter.

Wil je meer lezen over mijn avontuur? Bekijk dan ook aflevering 1 waarin ik me oriënteer op het gebied van elektrisch koken. En in aflevering 2 zie je welke keuzes ik maak en leer je alles over het gebruik van pannen op een inductiekookplaat. Nog andere vragen? Stel ze hieronder en dan beantwoord ik ze graag!

Francesca gaat ‘van gas los’ in opdracht van Programmabureau Warmte Koude Zuid-Holland en zichzelf. Ze doet dit in samenwerking met Stichting HIER klimaatbureau, KitchenAid Benelux, Kookpunt, Uit Je Eigen Stad en Mediarchitect.

Lees hier onze disclaimer. Videoproductie: DeedyLicious.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Mijn nieuwe inductiekookplaat!”

 1. Ik wordt stapelgek van mijn 1 pits inductie kookplaat van het merk sencor. Dit product vraagt dat je zelf steeds opnieuw het vermogen instelt, vervolgens de temperatuur, vervolgens kiest om de tijdsduur te koppelen aan of het vermogen, of aan de temperatuur.
  En iedere keer start dit apparaat ipmaximaal vermogen en maximale temp en moet je zelf terug regelen. Ondertussen is mijn eitje allang verbrandt.
  Bent u bekend met apparaten die niet simpel van 1 naar 7 gaan ofzo, maar die vragen om vermogen en temp zelf in te stellen?
  Zie zeer uit naar uw reactie

 2. Wij hebben een nieuwe Indesit inductie kookplaat aangeschaft, maar kunnen moeilijk wennen. Geregeld krijgen wij de melding F47.
  – Klopt het dat als een plaat ‘H’ aangeeft, dat geen enkele plaat het meer doet?
  – Klopt het dat als een pan heet is, niet meer verder gebruikt kan worden?
  – Hoe kunnen we dit vermijden? Het is zo frustrerend, in het midden van een maaltijd klaar maken, dat het apparaat gewoon niets meer doet tot dat alles weer is afgekoeld.
  Een uitleg van het hoe en waarom zou ik erg op prijs stellen! Dank je wel.

  1. Hi Liduina, ik ben niet bekend met de Indesit inductiekookplaten en de vragen die je stelt zijn specifiek voor dit merk. Ik adviseer je om dit aan de medewerkers winkel waar je de plaat hebt gekocht te vragen. En dat ze dit oplossen, want ik kan me bijna niet voorstellen dat dit goed is. Je plaat moet gewoon blijven werken terwijl je aan het koken bent en oververhitting van een kookplaat lijkt me echt een technisch mankement. Succes!