Pappardelle met truffel

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Truffel is een van de meest exclusieve ingrediënten in de wereld en tevens meest geïmiteerde. Vooral als het verkocht wordt als truffelolie of -tapenade. Hoe vaak ik al niet een fles of potje heb opengemaakt en na het ruiken direct al wist dat het wederom niet ‘the real deal’ was. Vooral bij truffelolie. Ik gok dat minstens 95% van de verkochte truffelolie synthetisch gemaakt wordt. Dit heeft alles te maken met de prijs van truffel. Zo at ik onlangs bij een Italiaans restaurant waar als ‘special’ een verse tagliatelle al tartufo op het krijtbord stond. Ik bestelde het en groot was mijn teleurstelling toen mijn gerecht werd geserveerd. Alleen de geur al, geen truffel te bekennen. Na de eerste hap wist ik het zeker, hier was geen stukje echte truffel aan te pas gekomen.

Diezelfde week had ik ernstig de behoefte om dit te compenseren en in de kast stonden een paar prachtige ingrediënten uit de Foodelicious Box me aan te staren. Pappardelle pasta, truffel tapenade en een fles olijfolie met echte witte truffel uit mijn eigen collectie. Bij Foodelicious weten ze wat echte truffel is en daar staan ze om bekend. In deze blog krijgen jullie het recept van de pappardelle met truffel die wij vervolgens met veel liefde aten. Gewoon op een doordeweekse avond, met perfecte ingredienten. Dat heb je voor dit gerecht echt nodig, anders komt het (bij ons thuis in ieder geval) niet op tafel. Voor de echte liefhebbers zou je er ook nog wat echte truffel overheen kunnen schaven.

Pappardelle met truffel_2

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen

– 1 zak pappardelle (lintvormige pasta die ideaal is voor truffelpasta)
– 60gr roomboter
– zeezout
– 250gr paddenstoelen naar eigen keuze
– 1/2 potje truffel tapenade
– scheutje truffelolie
– gemalen zwarte peper
– grof geraspte Parmezaanse kaas

Klik hierboven op de links en je komt direct uit in de Foodelicious shop waar deze producten te koop zijn.

Wat je gaat doen

Bereiden: 30 minuten

Kook de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim kokend water met zout. Giet daarna af in een vergiet. In de tussentijd borstel je de paddenstoelen schoon en snijd ze in grove stukken.

In de pan waar je de pasta in hebt gekookt, verwarm je een klont boter (nog niet alle boter erin doen, dat komt later). Bak hierin de paddenstoelen kort aan met een snufje zeezout. Ze moeten net gaar zijn, maar nog wel hun bite houden. Zet daarna het vuur lager en schep de rest van de boter, de pappardelle en de truffeltapenade erdoor. Meng dit goed en warm even door. Schenk er nog een scheut truffelolie naar smaak bij.

Schep de pasta op diepe borden. Maal er zwarte peper over, strooi er wat Parmezaanse kaas over en serveer direct. En dan ben ik heel benieuwd of jullie in dezelfde zevende hemel als ik belanden.

Pappardelle met truffel_3

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Makkelijke pasta recept voor pappardelle met truffel. Met o.a. truffeltapenade en truffel olie.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer