Pasta met bloemkool, worst en pesto giallo

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een recept heb gemaakt voor ‘Francesca kookt met Foodelicious’. Correctie, ik heb me de laatste tijd wezenloos gekookt met de producten van Foodelicious, maar het was iedere keer te laat of te druk om er bewust mee aan de slag te …

Het is alweer veel te lang geleden dat ik een recept heb gemaakt voor ‘Francesca kookt met Foodelicious’. Correctie, ik heb me de laatste tijd wezenloos gekookt met de producten van Foodelicious, maar het was iedere keer te laat of te druk om er bewust mee aan de slag te gaan en er goede foto’s van te maken. Totdat ik deze pasta met bloemkool, worst en pesto giallo maakte. Die heb ik vervolgens nog een keer gemaakt voor de foto’s, speciaal voor jullie. Dit recept bewijst maar weer eens hoe makkelijk koken eigenlijk is als je goede producten gebruikt.

Het geheime ingrediënt van deze pasta is de ‘pesto giallo‘, oftewel gele pesto. We kennen allemaal de groene en rode variant, maar wat maakt deze pesto nou zo bijzonder, en geel? De pesto wordt gemaakt op basis van pompoen, kerrie, mosterd en kruiden en is uniek van smaak. Al lekker om zo op een toastje te eten en een perfecte basis voor een pasta. En oh jee, hij komt uit een potje. Francesca kookt uit een potje! Ja lieve mensen, bij dit potje mag het. Want vrijwel alles wat het merk Biagi in een potje stopt is goed. In ieder geval zonder conserveringsmiddelen, geur-, kleur- en smaakstoffen en met een heerlijke smaak. Dan kook ik er dus mee, want ik ben ook maar een mens.

Pasta_met_bloemkool_worst_en_pesto_giallo_2

Wat je nodig hebt voor 4 personen

– 1/2 bloemkool
– olijfolie
– 1 teentje knoflook
– 2 takjes tijm
– zeezout
– 400gr pasta (bijvoorbeeld tortilli of penne)
– 1 ui
– 250gr (Italiaanse) verse worstjes
– 1 potje Pesto Giallo
– scheutje melk of room
– peper
– om te serveren: Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten

Pasta_met_bloemkool_worst_en_pesto_giallo_3

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de bloemkool in plakken en leg deze in een bakblik. Besprenkel met een flinke scheut olijfolie, rits de blaadjes van de takjes tijm af en strooi deze over de bloemkool samen met een snuf zeezout en een gekneusd teentje knoflook. Meng alles goed door elkaar met je handen en zorg dat de plakken bloemkool naast elkaar liggen in plaats van op elkaar. Zet het bakblik tussen de 15 en 25 minuten in de oven. Keer de plakken halverwege om en haal het bakblik uit de oven als de bovenkant bruin begint te worden.

In de tussentijd kook je de pasta al dente volgens de aanwijzing op de verpakking. Snipper de ui en snijd de worstjes in stukken. Zet een pan op het vuur waar straks alles in past. Fruit de ui in een eetlepel olijfolie en voeg de worst toe. Bak deze gaar en bruin. Schep de inhoud van het potje Pesto Giallo erdoor samen met een scheutje melk of room. Warm dit even door op laag vuur.

Als de pasta klaar is, giet je ‘m af. Schep de pasta daarna door de pesto heen. Inmiddels is de bloemkool ook klaar, schep deze ook door de pasta. Proef en breng eventueel nog extra op smaak met zout en peper.

Serveer de pasta met geraspte Parmezaanse kaas en geroosterde pijnboompitten. Bon appetito!

Meer lezen over Foodelicious? Ik schreef er al eerder deze blog over hen. Of wordt gelijk abonnee van hun 2-maandelijkse Foodelicious Box. Iedere keer weer een groot feest en daar zitten producten in zoals deze Pesto Giallo.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)