Pittige zoete aardappelsoep met gamba’s

Deze pittige zoete aardappelsoep met gamba’s is een heerlijke maaltijdsoep. De combinatie zoete aardappel, peper, kruidige gamba’s en frisse limoen is een hele fijne en maakt deze soep op en top verwennerij.

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 rode peper
  • halve ui
  • boter
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk uit blik
  • sap van een halve limoen
  • peper
  • zout
  • 1 el plantaardige olie
  • 200 gram verse, gekookte garnalen
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3 takjes dille

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snipper ook de peper en de ui fijn (je kunt deze ook samen in de hakmolen doen, dat gaat lekker snel). Wil je de soep wat minder pittig? Verwijder dan de zaadjes uit de peper eerst.
  2. Verwarm een klontje boter in een middelgrote kookpan en fruit hier de ui en peper in aan. Schenk vervolgens de bouillon erbij en de blokjes zoete aardappel.
  3. Laat het geheel zo’n 7-10 minuten koken (tot je er in kan prikken met een vork).
  4. Pureer het geheel dan en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Houdt de soep warm op een laag vuurtje en bak dan de garnalen. Verhit daarvoor de olie in een koekenpan, zodra de olie heet is bak je de garnalen samen met de kruiden even kort aan.
  6. Serveer de soep in kommen en verdeel de garnalen hierover. Garneer met wat takjes dille.

Deze soep is super smaakvol en zo gemaakt, wat mij betreft daarom een echte aanrader. Geniet ervan!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Pittige zoete aardappelsoep met gamba’s”

    1. Persoonlijk vind ik de kokossmaak er wel heel goed bij passen en het is zeker niet overheersend, maar als je er echt niet van houdt/het niet lekker vindt kun je het natuurlijk vervangen. Dat kan inderdaad met kookroom, wellicht dat je er dan daarna nog wat extra water/bouillon aan toe moet voegen (weet niet wat het doet met de dikte).

  1. Hallo Dominique, dit lijkt me wel lekker. Helaas toont de printvriendelijke versie alleen de ingrediënten en niet de bereiding.

  2. Vanavond gemaakt en het was Heerlijk!!! Lekker eenvoudig te maken en het resultaat is echt top! In maart wil ik een diner voor ca 30 personen organiseren en deze komt als tussengerecht op tafel.