Pittige zoete aardappelsoep met gamba’s

Deze pittige zoete aardappelsoep met gamba’s is een heerlijke maaltijdsoep. De combinatie van zoete aardappel, peper, kruidige gamba’s en frisse limoen is een hele fijne en maakt deze soep op en top verwennerij.

Wat je nodig hebt voor 2-3 personen:

  • 500 gram zoete aardappel
  • 1 rode peper
  • halve ui
  • boter
  • 500 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk uit blik
  • sap van een halve limoen
  • peper
  • zout
  • 1 el plantaardige olie
  • 200 gram verse gamba’s/reuzengarnalen, gepeld en schoongemaakt
  • 1 theelepel chili poeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 3 takjes dille

Wat je gaat doen voor de zoete aardappelsoep

Bereidingstijd: 30 minuten

  1. Schil de zoete aardappel en snij in kleine blokjes. Snipper ook de peper en de ui fijn (je kunt deze ook samen in de hakmolen doen, dat gaat lekker snel). Wil je de soep wat minder pittig? Verwijder dan de zaadjes uit de peper eerst.
  2. Verwarm een klontje boter in een middelgrote kookpan en fruit hier de ui en peper in aan. Schenk vervolgens de bouillon erbij en de blokjes zoete aardappel.
  3. Laat het geheel zo’n 7-10 minuten koken (tot je er in kan prikken met een vork).
  4. Pureer het geheel dan en voeg de kokosmelk en het limoensap toe. Proef en breng op smaak met wat peper en zout.
  5. Houd de soep warm op een laag vuurtje en bak dan de gamba’s. Verhit daarvoor de olie in een koekenpan, zodra de olie heet is bak je de gamba’s samen met de kruiden even kort aan.
  6. Serveer de soep in kommen en verdeel de gamba’s hierover. Garneer met wat takjes dille.

Deze soep is super smaakvol en zo gemaakt, wat mij betreft daarom een echte aanrader. Geniet ervan!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Categoriën: Soep recepten

Reacties over “Pittige zoete aardappelsoep met gamba’s”

    1. Persoonlijk vind ik de kokossmaak er wel heel goed bij passen en het is zeker niet overheersend, maar als je er echt niet van houdt/het niet lekker vindt kun je het natuurlijk vervangen. Dat kan inderdaad met kookroom, wellicht dat je er dan daarna nog wat extra water/bouillon aan toe moet voegen (weet niet wat het doet met de dikte).

  1. Hallo Dominique, dit lijkt me wel lekker. Helaas toont de printvriendelijke versie alleen de ingrediënten en niet de bereiding.

    1. Hoi Lieve, bedankt voor het melden hiervan. Dit hebben we nog niet eerder gehad. Ga het gelijk doorgeven.

  2. Vanavond gemaakt en het was Heerlijk!!! Lekker eenvoudig te maken en het resultaat is echt top! In maart wil ik een diner voor ca 30 personen organiseren en deze komt als tussengerecht op tafel.

  3. Wauw, dit gerecht was heerlijk!
    Wat een geweldige smaken bij elkaar, de kerrie op de gamba’s is ook echt een goede toevoeging. Ik had een nog een broodje bijgedaan van de toko (wilde eigenlijk naanbrood, maar dat was uitverkocht), zodat ik het bord helemaal ‘schoon’ kon maken.

    Voor herhaling vatbaar (maar gelukkig is er nog over).

Reacties zijn gesloten.