Quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm

Een heerlijk gerecht voor de herfst en winter is deze quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm. Je hebt ‘m zo gemaakt en hij zit vol met groenten, bijna 1 kilo zelfs. De kans is groot dat je punten overhoudt, vries die dan per punt in. Zo heb je altijd iets lekkers in huis als lunch of als gerechtje bij een kom soep.

Deze quiche met pastinaak is ideaal om restjes noten in te verwerken. Ik maakte nu een combinatie van pecannoten en amandelschaafsel. Maar ook walnoten, hazelnoten en hele amandelen kunnen erover. Vervang de noten ook eens door grof gehakte, gepofte kastanjes.

Wat je nodig hebt voor 1 quiche met 12 punten

  • 1 ui, gesnipperd
  • bakolijfolie
  • 400 gr pastinaak, in kleine blokjes
  • 400 gr winterpeen, in kleine blokjes
  • 100 gr gemengde noten, fijngemalen
  • 1 volle el grove mosterd
  • 1 el tijm, fijngehakt
  • zout
  • zwarte peper
  • 200 gr crème fraîche
  • 5 eieren
  • 1 rol koelvers taartdeeg voor quiche/hartige taart
  • 4 el paneermeel
  • 2 el pecannoten, grof gehakt, of amandelschaafsel

Wat je gaat doen voor de quiche met pastinaak

Bereiding: 20 minuten + Oven: 35 minuten

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (onder- en bovenwarmte) en vet een ronde quichevorm (diameter van mijn quichevorm is 28 cm) in met bakolijfolie of bakspray.
  2. Verhit een hapjespan en fruit de ui in 2 eetlepels bakolijfolie. Voeg de pastinaak en winterpeen toe en bak 8 minuten op middelhoog vuur. Roer de laatste 2 minuten de noten, mosterd en tijm erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Klop de crème fraîche en eieren los met een snuf zout en peper.
  4. Leg het taartdeeg in de quichevorm en druk de zijkanten goed aan. Prik gaatjes in het deeg met een vork en strooi een dun laagje paneermeel op de bodem.
  5. Schep de groenten in de vorm, verdeel gelijkmatig en schenk het crème fraîche-mengsel erover. Strooi als laatste de grof gehakte noten erover.
  6. Bak circa 35 minuten in de oven tot de bovenkant en rand mooi goudbruin kleuren en serveer daarna in punten.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Recept & fotografie: Francesca

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Quiche met pastinaak, wortel, noten en tijm”

  1. Deze quiche afgelopen weekend gemaakt en wat is die lekker! Gemaakt met wortelpeterselie en wat zoete aardappel in plaats van pastinaak, dat kon prima. En heerlijk die pecannoten bovenop.

Reacties zijn gesloten.