Nog geen beoordelingen

Rabarbercompote met aardbeien en een vleugje steranijs

25 minuten
Bijgerecht
Lente

Juni is wat mij betreft de maand waarin rabarber en aardbeien elkaar ontmoeten in hun volle glorie. De dieprode stengels rabarber tonen met hun kleur dat ze zoeter zijn en minder suiker nodig hebben. Tegelijkertijd zijn de eerste écht rijpe aardbeien volop verkrijgbaar. Perfect dus om te combineren in een …

Juni is wat mij betreft de maand waarin rabarber en aardbeien elkaar ontmoeten in hun volle glorie. De dieprode stengels rabarber tonen met hun kleur dat ze zoeter zijn en minder suiker nodig hebben. Tegelijkertijd zijn de eerste écht rijpe aardbeien volop verkrijgbaar. Perfect dus om te combineren in een zelfgemaakte rabarbercompote met aardbeien.

Deze compote is niet alleen snel te maken, maar ook heel veelzijdig: heerlijk als topping voor je ontbijt, bij een plakje cake, op je cracker met roomkaas of cottage cheese of gewoon om zo uit een kommetje te lepelen. En wil je ‘m zonder toegevoegde suiker maken? Dat kan zeker. Zorg er dan wel voor dat je echt goed rijpe en zoete aardbeien gebruikt en verdubbel gerust de hoeveelheid, zodat hun natuurlijke zoetkracht de rabarercompote met aardbeien in balans brengt. Op mijn blog lees je precies hoe je dat het beste aanpakt.

Wat dit recept bijzonder maakt, is het vleugje steranijs en een snufje pimentpoeder. De steranijs voegt een zachte anijsachtige toon toe, die verrassend goed samengaat met het fruitige en zurige karakter van de compote. En piment, dat een hint van kruidnagel, kaneel en nootmuskaat in zich draagt, zorgt voor die warme, bijna bloemige achtergrond. Subtiel, maar net genoeg om het verschil te maken. Geniet van mijn rabarbercompote met aardbeien!

Meer recepten met rabarber? Hier vind je ze allemaal!

Ingrediënten

  • 500 gr rabarber (hoe roder de stengels, hoe zoeter)
  • 250 gr aardbeien
  • 100 gr kristalsuiker (lees de intro voor tips zonder toegevoegd suiker)
  • 1 tl vanille extract
  • 2 steranijs
  • optioneel: ¼ tl pimentpoeder

Aan de slag!

  • Was de stengels rabarber en snijd ze in plakjes. Was ook de aardbeien, verwijder de kroontjes en snijd ze grof.
  • Meng beide met de kristalsuiker, vanille extract, steranijs, piment en 1 el water in een pannetje. Breng aan de kook, draai het vuur weer lager en laat 15 minuten pruttelen op laag vuur (zonder deksel). Roer af en toe door.
  • Als het water is verdampt en de compote een gelei-achtige structuur krijgt, is de rabarbercompote klaar. Laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast, of vries een deel in.

Notities

  • Met dit recept maak je een potje vol.
  • Deze rabarbercompote kun je ook perfect invriezen. Ik doe dit altijd in platte zakjes, zodat het weinig ruimte inneemt in de vriezer.
  • Bereiding: 25 minuten + afkoelen

Eet smakelijk, ik hoop dat je gaat genieten van deze rabarbercompote met aardbeien! Laat je het me weten door een review achter te laten? Dat kan helemaal bovenaan het recept door op de sterren te klikken. Een toelichting op je rating is fijn, maar niet verplicht.

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen het gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes op deze pagina kunnen affiliate links zijn.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca