Salade met Hollandse Nieuwe en snijbonen

Half juni werd het eerste vaatje Nieuwe Haring weer geveild op de Scheveningse visafslag. Als haring minstens een vetpercentage van 16% heeft, gekaakt, gezouten en gerijpt en op de juiste manier gefileerd is (met het staartje er nog aan, hoe kunnen ‘we m anders eten) dan mag deze de titel van ‘nieuwe’ dragen.

Nou, voor mij zijn ze inmiddels al niet nieuwe weer en ik heb er flink wat gegeten. Gewoon bij mijn visboer, Knoester die ze zo fantastisch goed kan fileren, op een papiertje met uitjes. Even haringhappen, ik hou ervan. Ook maakte ik er een salade van met snijbonen, want die zijn ook zo lekker in het seizoen nu. Een salade waar iedere haringliefhebber zijn of haar vingers bij aflikt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 kg krieltjes in de schil
  • zeezout
  • 500 gr snijbonen, in grove stukken
  • 4 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • zwarte peper
  • 1 el citroensap
  • 10 sprietjes bieslook, fijngehakt
  • 150 gr veldsla
  • 4 haringen van de visboer, in stukjes
  • 1/2 ui, gesnipperd

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 25 minuten

1. Kook de krieltjes 15 minuten in kokend water met zout. Voeg de snijbonen de laatste 3 minuten toe om ze beetgaar te koken. Giet af in een vergiet en spoel na met koud water. Halveer de krieltjes als ze iets zijn afgekoeld.

2. Maak een dressing van de mayonaise, yoghurt, peper, zout, citroensap en bieslook en schep de krieltjes en snijbonen erdoor.

3. Meng de veldsla met de krieltjes, snijbonen, haring en gesnipperde ui in een schaal. Strooi er nog wat peper over en serveer.

Hoe eten jullie het liefst je Hollandse Nieuwe? Laat het me weten in een reactie hieronder!

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Salade met Hollandse Nieuwe en snijbonen”