In de categorie maaltijdsalades heb ik vandaag weer een fijn recept voor jullie! Namelijk een salade met parelcouscous, geroosterde broccoli en venkel, feta, amandelen en serranoham. Een geweldig samenspel, vooral in combinatie met de dressing van granaatappelazijn en olijfolie extra vergine. Wij hebben er goed van gesmuld vlak voor mijn vakantie!
Granaatappelazijn (naast appelciderazijn) is een van mijn grote favorieten in de keuken. Het zoetje in deze azijn voegt echt veel toe aan dressings en marinades en gaat ook heel goed samen met geroosterde groenten. Of probeer ‘m eens in combinatie met een dessert, als smaakmaker in soep (denk aan linzensoep) of maak een prosecco cocktail met een scheutje erdoor. Maar mocht je dat niet in huis hebben of willen halen dan kun je ook voor een andere fruitazijn gaan. Desnoods ga je voor een rode wijnazijn, dat kan ook nog wel. Of haal eens granaatappelmelasse in huis, wat ook een heel fijn ingrediënt is voor dressings en marinades. En het is heel lang houdbaar.
Nog een laatste tip voordat we gaan koken: als je deze salade met parelcouscous vegetarisch wilt maken dan hoef je alleen maar de serranoham weg te laten. En als je ‘m volledig plantaardig wilt serveren dan laat je ook de feta weg of je vervangt deze door een vegan variant.