Salade met tonijn, kikkererwten en avocado

Gisteren was zo’n dag dat ik nergens tijd voor had. Hartstikke druk en teveel actiepunten voor 1 dag. En dan schiet het eten er soms bij in. Zelfs bij mij. Maar mijn lichaam schreeuwde om gezond voedsel dus ik ging op zoek naar eetbare dingen in huis om voor mezelf een salade in elkaar te sleutelen in minder dan 5 minuten. Er stonden nog een paar cherry tomaatjes op het aanrecht, ik vond een verdwaalde avocado en dook vervolgens mijn voorraadkast in. En daar kwam deze heerlijke salade met tonijn, kikkererwten en avocado uit. In minder dan 5 minuten bereid, super voor zo’n echte hectische dag!

Francesca Kookt_Salade met tonijn, avocado en kikkererwten_2

Wat je nodig hebt

– 1 blik (200gr) kikkererwten
– 1 avocado
– 10 cherry tomaten
– 6 gedroogde tomaten
– 1 blikje tonijn op olie
– goede kwaliteit olijfolie extra vergine
– (grof) zeezout
– gemalen peper

Wat je gaat doen

Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Maak de avocado schuin en snijdt deze in blokjes. De cherry tomaten halveer je en de gedroogde tomaten gaan in blokjes.

Neem een saladeschaal en meng hier de kikkererwten, avocado, cherry tomaten en gedroogde tomaten in. Haal de tonijn uit het blikje, scheur deze in stukjes en verdeel erover. Een flinke scheut olijfolie, wat zeezout en zwarte peper maken het geheel af. Eet smakelijk!

Francesca Kookt_Salade met tonijn, avocado en kikkererwten_3

Tip: voor een extra bite kun je ook nog wat zaden of ongebrande noten erover strooien.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Salade met tonijn, kikkererwten en avocado”

 1. Hoi Francesca,

  Vandaag gesmuld van deze salade! Ik heb er nog kappertjes en zonnebloempitten aan toegevoegd. Dit is echt mijn nieuwe favoriet!

  Groetjes,

  Dharma

 2. als ik niet weet wat ik moet maken, zoek ik gewoon op google

  als ik niet weet wat ik moet koken, kijk ik wat er in de koelkast ligt en wat ik in voorraad heb en tik op google aan b.v avocado, kikkererwten. er komt dan van alles voorbij maar ik kom altijd uit bij die van franceska kookt.
  zou fijn zijn als er bij staat voor hoeveel personen het is.