Salade met tonijn, zoete paprika en amandelen

Om een beetje balans te houden in mijn doordeweekse eetpatroon neem ik af en toe een salade mee van huis. Zo beperk ik de koolhydraten, eet voldoende groente en bijkomend voordeel, het is ook nog eens heel erg lekker. En the Mr. is dan ook blij, want hij krijgt op …

Om een beetje balans te houden in mijn doordeweekse eetpatroon neem ik af en toe een salade mee van huis. Zo beperk ik de koolhydraten, eet voldoende groente en bijkomend voordeel, het is ook nog eens heel erg lekker. En the Mr. is dan ook blij, want hij krijgt op zo’n dag ook een bakje mee. Alleen tegenwoordig een stuk minder vaak dan vroeger, dus als hij dit leest krijg ik vast klachten 😉

Een lekkere take away versie is deze salade met tonijn, zoete paprika en geroosterde amandelen. Zo gepiept in de ochtend of je maakt ‘m de avond van te voren.

Wat je nodig hebt voor 2 personen

– 30gr blanke amandelen
– 2 rode puntpaprika’s
– 10 cherry tomaatjes
– 200gr gewassen en gesneden ijsbergsla
– 1 blikje (ca 160gr) tonijn
– 1el kappertjes
– olijfolie extra vergine
– gemalen zwarte peper
– zeezout

Wat je gaat doen

Rooster de amandelen in een kleine koekenpan zonder vet. Laat iets afkoelen.

Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd ze in stukjes. Halveer de cherry tomaten.

Neem een grote schaal en meng hierin de ijsbergsla, stukjes paprika en tomaat, de tonijn en kappertjes. Maak de salade aan met olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Strooi als laatste de geroosterde amandelen erover.

Als je de salade mee wilt nemen, verpak deze dan in goed afsluitbare kunststof bakjes en houdt koel op je werk.

Salade met tonijn, zoete paprika en amandelen_2

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)