4.86 van 7 stemmen

Pompoenstamppot met vis en Italiaanse kruiden

45 minuten
Hoofdgerecht
Stamppot

Samenwerking – Ik vroeg laatst op Instagram of jullie weleens te maken hebben met ‘stamppot uitdagingen’ thuis en daar kwam veel respons op! De uitdagingen waren terug te brengen naar 3 categorieën, namelijk: Nou, u vraagt wij draaien hoor! Want samen met Iglo heb ik een heerlijke najaarsstamppot gemaakt met …

Samenwerking – Ik vroeg laatst op Instagram of jullie weleens te maken hebben met ‘stamppot uitdagingen’ thuis en daar kwam veel respons op! De uitdagingen waren terug te brengen naar 3 categorieën, namelijk:

  1. Meer groente en minder vlees in de stamppot
  2. Meer stamppotvariatie
  3. Meer smaak in de stamppot

Nou, u vraagt wij draaien hoor! Want samen met Iglo heb ik een heerlijke najaarsstamppot gemaakt met méér groente, geen vlees en meer smaak. Dat werd deze pompoenstamppot met extra groenten en een vistopping met een Italiaans tintje.

Door minder aardappels te gebruiken en een deel te vervangen door blokjes pompoen heb je alvast 400 gram extra groente te pakken. Daarnaast voegde ik ook nog een pak Italiaanse Iglo Roerbak Groente Idee toe met rode ui, knoflook, gerookte paprikapoeder en lekker veel Italiaanse kruiden. Als topping gebruikte ik de Iglo Fishcuisine Italiano, wat voor mij een van de meest nostalgische Iglo producten is. Want vroeger als kind was ik hier altijd dol op! En nu waren mijn kinderen er ook dol op, want deze pompoenstamppot ging erin als zoete koek en was ook nog eens zo klaar.

Meer snelle inspiratie voor doordeweeks? Maak dan ook eens deze curry met vissticks!

Ingrediënten

  • 1 verpakking Iglo Fishcuisine Italiano
  • 1 kg kruimige aardappels
  • 400 gr oranje pompoen, in blokjes (geen flespompoen gebruiken, want die wordt te waterig)
  • zout
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • olijfolie
  • 1 verpakking Iglo Roerbak Groente-Idee Italiaans
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 el verse Italiaanse kruiden, fijngehakt
  • boter

Aan de slag!

  • Verwarm de oven voor op 210 graden en plaats de Iglo Fishcuisine bevroren (in het bakje) in de oven voor 45 minuten.
  • Schil de aardappels, snijd ze in grove stukken en spoel ze in een vergiet. Kook ze samen met de 400 gr pompoenblokjes in gezouten water voor circa 18 minuten of totdat de aardappels gaar zijn.
  • Verhit een koekenpan en fruit hierin de rode ui voor 5 minuten met een snufje zout. Voeg daarna de knoflook toe en bak deze nog 1 minuut mee. Daarna komen de Italiaanse roerbakgroenten erbij, die kunnen zo bevroren in de pan. Roerbak ze samen met 1tl gerookt paprikapoeder tot ze gaar zijn. Roer op het laatst de fijngehakte Italiaanse kruiden erdoor.
  • Giet de aardappels en pompoen af en stamp ze tot een puree met een klontje boter. Melk is in dit geval niet nodig, want de puree is al romig genoeg straks door de pompoen en roerbakgroenten.
  • Schep nu de roerbakgroenten erdoor en je pompoenstamppot is klaar. Proef en voeg eventueel nog zwarte peper of zout toe naar smaak.
  • Serveer de stamppot op diepe borden en schep wat Fishcuisine erop als topping. Garneer optioneel met nog wat extra Italiaanse kruiden en eet smakelijk!

Notities

  • Met dit recept maak je een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Liever helemaal vega? Laat dan de Fishcuisine uit het recept en bestrooi de stamppot met gehakte nootjes of pangrattato.
  • Bereiding: 45 minuten

Recept: Francesca, Fotografie: DeedyLicious

Dit is een samenwerking met Iglo. Lees ook hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)