Shoarma nasi

Soms heb je van die dagen dat je zowel zin hebt in shoarma als nasi. Dat heeft iedereen weleens. Niet waar, ja toch? Goed, ik wel dus. En onlangs was ik er klaar mee, ik combineerde beide in een gerecht en mijn shoarma nasi was geboren. Die nog best verantwoord …

Soms heb je van die dagen dat je zowel zin hebt in shoarma als nasi. Dat heeft iedereen weleens. Niet waar, ja toch? Goed, ik wel dus. En onlangs was ik er klaar mee, ik combineerde beide in een gerecht en mijn shoarma nasi was geboren. Die nog best verantwoord is ook, want in plaats van witte rijst gebruikte ik zilvervliesrijst en er kwam geen knoflooksaus verder aan te pas. Over zilvervliesrijst gesproken, ik heb nu enorm veel merken uitgeprobeerd en de Tilda rijst staat bij mij met stip bovenaan. Je betaalt er iets meer voor, maar dan heb je wel echt de allerlekkerste zilvervliesrijst die er is. Tenminste, dat vind ik dus.

Ook niet geheel onbelangrijk, welk shoarmavlees gebruik je voor dit recept? Ik haal het altijd bij mijn vaste Turkse slager. Bij hem is het al voorgekruid en ik kan kiezen uit lam, kip of kalkoen. Je kunt ook ongekruid kopen en dan zelf nog kruiden. Dan heb je nog de keuze om de shoarmakruiden zelf te maken (kijk even bij mijn vriendinnetje Pauline voor een lekker recept) of je koopt ze kant-en-klaar. In de supermarkt of bij de Turkse winkel kun je natuurlijk ook shoarmakruiden kopen. Vaak is hier wel zout aan toegevoegd dus check even goed de verpakking zodat je weet wat je koopt.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

    • 300 gr zilvervliesrijst
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 3 cm gember
    • 2 rode paprika’s
    • 1 groene paprika
    • zonnebloemolie
    • 1 el tomatenpuree
    • 400 gr shoarmavlees (naar keuze, zie hierboven)
    • 1 el sojasaus
    • 1 el ketjap manis
    • sambal oelek (naar smaak, kun je er ook uitlaten als er kleine kinderen mee eten)
    • handje bladselderij

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 30 minuten

1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Roer daarna door en laat iets afkoelen. Beter nog: kook de rijst alvast de dag ervoor.

2. Hak de ui, knoflook en gember helemaal fijn. Of gooi alles in een hakmolentje en laat die het werk doen. Verwijder de zaadlijsten van de paprika’s en snijd ze vervolgens in kleine blokjes.

3. Verhit een hapjespan of wok en fruit het ui-knoflook-gembermengsel een aantal minuten in 2 el zonnebloemolie tot het lekker begint te geuren. Roer de tomatenpuree erdoor en bak nog 1 minuut mee.

4. Voeg het shoarmavlees toe en roerbak een minuut of 5. Voeg de laatste minuut de blokjes paprika toe en roerbak mee. Dan komt de zilvervliesrijst erbij en ook die roerbak je een paar minuten mee.

5. Breng het geheel op smaak met sojasaus, ketjap manis en sambal oelek. Verwarm het geheel nog even goed door op laag vuur terwijl je af en toe roert. Hak de bladselderij grof en roer die op het laatst erdoor.

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer