Spaghetti met sardines, paprika en bonen

Op de dag van terugkomst na de vakantie hebben we altijd weer dezelfde uitdaging: wat eten we vanavond als er nog geen boodschappen zijn gedaan? Natuurlijk kun je dan iets bestellen of afhalen, maar daar heb ik vaak geen zin in. Want het liefst duik ik na de vakantie weer …

Op de dag van terugkomst na de vakantie hebben we altijd weer dezelfde uitdaging: wat eten we vanavond als er nog geen boodschappen zijn gedaan? Natuurlijk kun je dan iets bestellen of afhalen, maar daar heb ik vaak geen zin in. Want het liefst duik ik na de vakantie weer mijn eigen keuken in om zelf te koken. De voorraadkast is op zo’n moment mijn grootste vriend en ik vind daar altijd genoeg ingrediënten om iets lekkers te koken voor mijn gezin.

Zo maakte ik na onze laatste vakantie deze spaghetti met sardines, paprika en bonen. Nog niet eerder zo gemaakt en heel verrassend, we hebben namelijk zalig gegeten en het was binnen 30 minuten klaar. Uit de voorraadkast haalde ik spaghetti, een blikje sardines, een pot geroosterde paprika, een stazak bonen van HAK en blikken pomodori tomaten en meer had ik niet nodig. Nou oké, ik gebruikte ook nog een ui en 3 teentjes knoflook. Maar die zitten in de uienschaal en kun je heel lang bewaren, die lagen er dus al voordat we op vakantie gingen 😉

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 300 – 400 gr spaghetti (wij koken 300 gram met de dreumes erbij, aangezien hij nog minder eet)
  • zeezout
  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 el kappertjes
  • 1 blikje (120 gr) sardines in olijfolie
  • 1 pot (465 gr) geroosterde paprika
  • 1 stazak (225 gr) HAK rode en bruine bonenmix (kan ook met linzen of kleine rode kidneybonen)
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 2 blikken (800 gr) pomodori tomaten
  • 1 tl gedroogde oregano

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

1. Kook de spaghetti beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking met een snuf zout.

2. Hak in de tussentijd de ui, knoflook en kappertjes fijn. Haal de sardines uit het blikje en verkruimel, bewaar de olie. Laat de parika uitlekken en snijd daarna in grove stukken.

3. Verhit een pan en fruit de ui en knoflook een minuut of 2 in de olie van de sardines. Zet het vuur middelhoog en voeg de kappertjes, sardines, geroosterde paprika, bonen en gerookt paprikapoeder toe. Bak nog 2 minuten terwijl je blijft roeren.

4. Schenk de blikken pomodori tomaten erbij en roer de oregano erdoor met een houten pollepel waarbij je de tomaten gelijk ‘stuk’ roert. Zo is je saus straks sneller klaar. Laat dit 15 minuten pruttelen met de deksel schuin op de pan.

5. Inmiddels is je spaghetti klaar. Bewaar een kopje kookvocht en giet daarna af.

6. Proef de saus na 15 minuten en breng eventueel nog extra op smaak met peper en zout. Was bij mij trouwens niet nodig. Schep daarna de saus door de warme spaghetti in de pan. Voeg eventueel nog een scheutje kookvocht toe als je iets meer saus wilt hebben.

7. Serveer direct en eet lekker!

Recept & fotografie: Francesca
Voor dit recept heb ik een product gebruikt van HAK wat ik gratis heb ontvangen, omdat ik dit jaar een van hun bonen ambassadeurs ben. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)