Francesca’s Familie Weekmenu #196

Hoe gaat het bij jullie zo na de eerste weken van januari? Nou, bij mij was het aanpoten hoor. Vooral omdat ik weer eens in lichte dip terecht kwam. Gebeurt me altijd na de vakantie en januari is ook zo’n ‘net niet’-maand. Maar ik ben er weer! Ben nu ook aan de slag gegaan met de onderliggende reden van mijn onrust en ben flink aan het plannen en focussen geslagen. Ga ik nu niet verder over uitweiden (dit is nou eenmaal een foodblog), maar ik ga daar vanaf februari meer over vertellen op mijn nieuwe blog Francesca Leeft. Ik heb namelijk zo’n vermoeden dat ik niet de enige moeder ben met de eeuwige mom-work balans. Of eigenlijk disbalans ;-).

Nu eerst tijd voor het nieuwe weekmenu waarvoor ik deze week goed gebruik maak van de oven. Eet lekker!

Maandag

Laten we de week maar gelijk goed beginnen met een rijke ovenschotel met heel veel groenten. En slagroom, Boursin en geraspte kaas…het gaat om de balans, nietwaar?

Dinsdag

Dit is nog steeds een van mijn favoriete gerechten voor doordeweeks. De smaak van een curry, maar dan geroosterd in de oven en heel snel klaar. Lekker met een stukje warmgerookte zalm van de visboer.

Duurzame tip: Kies voor groenten die deze maand echt in het seizoen zijn. Denk aan knolselderij, koolraap, pastinaak, pompoen, prei en spruiten. Allemaal perfect te combineren met de curry specerijen.

Woensdag

Tjongejongejongejonge…wat was dit gerecht uit het kookboek Simpel van Ottolenghi fantastisch zeg. En niet alleen deze rijst uit de oven (wat echt een geniale manier van bereiden is trouwens), ik wil ongeveer ieder gerecht uit dit kookboek eten.

Donderdag

Een pesto in de winter, maar dan gemaakt van boerenkool! Dat is dus echt een heel goed idee. En als je dan zo’n potje hebt staan, maak je er deze winterse pasta met kip en boerenkoolpesto mee. Heerlijk ook voor kinderen.

Duurzame tip: Voeg minder kip en meer groenten toe. Bijvoorbeeld extra boerenkool die je roerbakt (smaakt echt top) of roergebakken prei of spruiten. En dat halve potje boerenkoolpesto bewaar je met gemak een week of 2 in de koelkast als je een laagje olie op de pesto schenkt en het potje daarna goed afsluit met een deksel. Lekker op brood, in een frittata of omelet, als dressing door een winterse salade met geroosterde groenten of maak er gewoon nog een keer pasta mee.

Vrijdag

Heerlijk comfort food voor de vrijdag! Deze rozemarijn aardappels met worst maak je heel makkelijk op een bakplaat in de oven. Er mogen extra groenten bij uiteraard, maar ach het is vrijdag 😉

Wil jij in 2019 niet meer iedere dag nadenken over wat je gaat eten ’s avonds? Bestel dan nu een van de laatste exemplaren van de Eetkalender 2019! Hierin vind je 210 makkelijke recepten voor doordeweeks, handige familieplanners met voldoende schrijfruimte, boodschappenlijstjes, kooktips, seizoenskalender en tips om gezonder te eten en duurzamer te leven.

francesca-kookt-eetkalender-2019

Zaterdag

Wat denk je van dit broodje Indische bal met sambalmayo als lunch op zaterdag? En als je nou toch de Indische ballen maakt zou je ze de volgende dag ook nog met andijviestamppot kunnen eten, waarvoor je hier het recept vindt.

Zondag

Een heerlijk winters toetje, gemaakt van pompoen! Daar kun je namelijk zalige pompoenmousse van maken.

Bewaar het weekmenu op Pinterest!

Wil je het weekmenu opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van de gerechten uit dit weekmenu! Als je een foto deelt op social media, vergeet dan niet om mij te taggen met #francescakookt. Zo kan ik je foto terugvinden en dat vind ik hartstikke leuk om te zien.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *