Tomatensalade met kappertjes en balsamico

Tijdens mijn zoektocht naar paleo recepten, kwam ik een soortgelijke tomatensalade tegen als deze in Het Paleo Kookboek. Natuurlijk niet echt bewust paleo gemaakt, want iedere salade met vrijwel alle groenten, olijfolie en een toevoeging van vis, vlees, noten of zaden is al snel paleo. Dat maakt het makkelijk, want met dat gegeven kun je eindeloos variëren. Natuurlijk kun je ook uitgebreid aan de slag gaan met salades zoals bijvoorbeeld met deze salade met gebakken aubergine, dan wordt het sneller een volwaardige maaltijd. Deze tomatensalade daarentegen is erg fijn in alle eenvoud, heerlijk bij gebakken vis of vlees. Zo tover je doordeweeks binnen een kwartier een lichte avondmaaltijd op tafel.

Wat je nodig hebt voor 2 personen als bijgerecht

– 20 cherry tomaten of 3 smaakvolle tomaten
– 1/2 rode ui
– 1/2 el kappertjes
– 3el olijfolie
– 1el balsamico
– snufje zeezout

Tomatensalade met kappertjes en balsamico_3

Wat je gaat doen

Halveer de cherry tomaten of snijd de tomaten in plakken en verdeel over een bord. Snijd de ui in dunne ringetjes en verdeel over de tomaat. Strooi de kappertjes erover.

Maak een dressing van de olijfolie, balsamico en zeezout (het zout kun je ook achterwege laten, maar dan vind ik het een beetje saai) en druppel over de salade.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Reacties over “Tomatensalade met kappertjes en balsamico”

  1. Zojuist gemaakt als bijgerecht bij een broodje hamburger. Super makkelijk en lekker.

  2. De toestemming/geen toestemming voor het delen van informatie via cookees is hier heel vaag en onduidelijk…
    Welke cookies deel jij uit en wat wil je ervoor terug … ?

Reacties zijn gesloten.