Tomatensalade met kappertjes en balsamico

Tijdens mijn zoektocht naar paleo recepten, kwam ik een soortgelijke tomatensalade tegen als deze in Het Paleo Kookboek. Natuurlijk niet echt bewust paleo gemaakt, want iedere salade met vrijwel alle groenten, olijfolie en een toevoeging van vis, vlees, noten of zaden is al snel paleo. Dat maakt het makkelijk, want …

Tijdens mijn zoektocht naar paleo recepten, kwam ik een soortgelijke tomatensalade tegen als deze in Het Paleo Kookboek. Natuurlijk niet echt bewust paleo gemaakt, want iedere salade met vrijwel alle groenten, olijfolie en een toevoeging van vis, vlees, noten of zaden is al snel paleo. Dat maakt het makkelijk, want met dat gegeven kun je eindeloos variëren. Natuurlijk kun je ook uitgebreid aan de slag gaan met salades zoals bijvoorbeeld met deze salade met gebakken aubergine, dan wordt het sneller een volwaardige maaltijd. Deze tomatensalade daarentegen is erg fijn in alle eenvoud, heerlijk bij gebakken vis of vlees. Zo tover je doordeweeks binnen een kwartier een lichte avondmaaltijd op tafel.

Wat je nodig hebt voor 2 personen als bijgerecht

– 20 cherry tomaten of 3 smaakvolle tomaten
– 1/2 rode ui
– 1/2 el kappertjes
– 3el olijfolie
– 1el balsamico
– snufje zeezout

Tomatensalade met kappertjes en balsamico_3

Wat je gaat doen

Halveer de cherry tomaten of snijd de tomaten in plakken en verdeel over een bord. Snijd de ui in dunne ringetjes en verdeel over de tomaat. Strooi de kappertjes erover.

Maak een dressing van de olijfolie, balsamico en zeezout (het zout kun je ook achterwege laten, maar dan vind ik het een beetje saai) en druppel over de salade.

Volg Francesca Kookt! ook op Facebook, Twitter, Google+, Bloglovin’ of Instagram.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer