Vegetarische capreseburger

We zijn thuis, met z’n allen, enorm fan van de vegetarische producten van &Samhoud. En vooral van hun tomatenburgers die voor 66% uit groenten bestaan. Tomaten, rode biet, doperwt, mais, wortel en ui om precies te zijn. In combinatie met wat andere (prima) ingrediënten hebben ze daar burgers van gemaakt die je in een paar minuten hebt gebakken.

Ideaal voor een avondje geen vlees en vooral als we zin hebben om te snacken. Dat gebeurt nog weleens in huize Kookt en onlangs bedacht ik daar deze vegetarische capreseburger voor. Door de tomatenburger te combineren met ingrediënten als pesto, rucola, tomaat, mozzarella en basilicum ontstond er een super lekkere capreseburger die er bij iedereen in ging als koek. Ik serveerde er nog wat aardappeltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven bij en het feest was compleet.

Wat je nodig hebt voor 4 burgers

  • 4 Italiaanse bollen of mini-ciabatta’s (volkoren bollen kunnen ook)
  • 2 smaakvolle tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 2 verpakkingen &Samhoud tomatenburgers
  • bakolijfolie
  • 4 el pesto (kijk hier voor zelfmaakrecepten)
  • 50 gr rucola
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 4 takjes verse basilicum, alleen de blaadjes
  • optioneel: balsamicostroop (te koop in knijpflesjes of kijk hier voor het zelfmaakrecept)

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

1. Bak de Italiaanse bollen af volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Haal daarna uit de oven, laat iets afkoelen en snijd met een scherp mes doormidden.

2. Snijd in de tussentijd de tomaten in dunne plakjes. De bol buffelmozzarella dep je goed droog en snijd je in 8 plakjes.

3. Haal de tomatenburgers uit de verpakking en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking in een koekenpan met bakolie.

4. Beleg de broodjes: besmeer de onderkant met pesto, beleg met een plukje rucola en leg daar de tomatenburger op. Verdeel de plakjes tomaat over de burgers gevolgd door de mozzarella, een paar zongedroogde tomaten (naar smaak) en wat blaadjes basilicum.

5. Leg de belegde burgers op borden, garneer eventueel nog (mag best royaal) met balsamicostroop op het bord, leg de bovenkant van het broodje bovenop en serveer direct. Lekker met gebakken aardappels en een mes en vork is aan te raden. Het zijn namelijk flinke units 😉 Eet lekker!

Recept & fotografie: Francesca
De tomatenburgers zijn verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar niet altijd bij de kleinere vestigingen heb ik gemerkt. Wat mij betreft mogen ze beter verkrijgbaar worden in het land. Oh, en voor dit recept hebben ze niet betaald, ik ben gewoon fan.

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca