Vegetarische capreseburger

Wij eten thuis heel graag burgers, maar die zijn vaak wel met vlees, kip of vis. Dus ik vond het tijd worden voor een vegetarische burger en dat werd deze vegetarische capreseburger. In het originele recept combineerde ik tomatenburgers met ingrediënten als pesto, rucola, tomaat, mozzarella en basilicum. Maar helaas …

Wij eten thuis heel graag burgers, maar die zijn vaak wel met vlees, kip of vis. Dus ik vond het tijd worden voor een vegetarische burger en dat werd deze vegetarische capreseburger.

In het originele recept combineerde ik tomatenburgers met ingrediënten als pesto, rucola, tomaat, mozzarella en basilicum. Maar helaas zijn deze zalige tomatenburgers niet meer verkrijgbaar. Dus kies je favoriete vegetarische burger uit voor dit recept en dan komt het alsnog helemaal goed. Ik serveerde er nog wat aardappeltjes met rozemarijn en knoflook uit de oven bij en het feest was compleet.

Wat je nodig hebt voor 4 burgers

  • 4 Italiaanse bollen of mini-ciabatta’s (volkoren bollen kunnen ook)
  • 2 smaakvolle tomaten
  • 1 bol buffelmozzarella
  • 4 vegetarische burgers naar keuze
  • bakolijfolie
  • 4 el pesto (kijk hier voor zelfmaakrecepten)
  • 50 gr rucola
  • 1 potje zongedroogde tomaten
  • 4 takjes verse basilicum, alleen de blaadjes
  • optioneel: balsamicostroop (te koop in knijpflesjes of kijk hier voor het zelfmaakrecept)

Wat je gaat doen

Bereiding: 20 minuten

1. Bak de Italiaanse bollen af volgens de aanwijzingen op de verpakkingen. Haal daarna uit de oven, laat iets afkoelen en snijd met een scherp mes doormidden.

2. Snijd in de tussentijd de tomaten in dunne plakjes. De bol buffelmozzarella dep je goed droog en snijd je in 8 plakjes.

3. Haal de tomatenburgers uit de verpakking en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking in een koekenpan met bakolie.

4. Beleg de broodjes: besmeer de onderkant met pesto, beleg met een plukje rucola en leg daar de tomatenburger op. Verdeel de plakjes tomaat over de burgers gevolgd door de mozzarella, een paar zongedroogde tomaten (naar smaak) en wat blaadjes basilicum.

5. Leg de belegde burgers op borden, garneer eventueel nog (mag best royaal) met balsamicostroop op het bord, leg de bovenkant van het broodje bovenop en serveer direct. Lekker met gebakken aardappels en een mes en vork is aan te raden. Het zijn namelijk flinke units 😉 Eet lekker!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)