De afgelopen weken was het extreem rustig hier. Dat was nodig, want ik moest herstellen van een enorme kaakontsteking die werd opgevolgd door dé griep. Ergens halverwege werd mijn moeder opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking en toen was het feest compleet. Over feest gesproken, zowel Jessey als Zayne waren ook nog jarig en daar hoorden de nodige feestjes bij. Het was dus een flinke rollercoaster in februari en dan druk ik me zachtjes uit.
Inmiddels is de rust wedergekeerd op alle fronten, maar ik merk dat mijn lichaam nog wel even bezig is om weer op het oude energieniveau te komen. Zo makkelijk als ik normaal om 6 uur ’s ochtends uit mijn bed spring, zo moeizaam kruip ik nu uit bed na 12x snoozen. Gelukkig schijnt de zon en is het bijna maart, ik heb zin in het voorjaar en frisse energie!
Wel hebben we nu nog te maken met een ‘Siberische’ kou deze week. Ach, dat kan door een dikke trui, jas, handschoen en shawl wel opgelost worden toch? Nog wat verwarmende gerechten erbij en dan komen we deze week prima door! Ik begin de week daarom met deze vegetarische korma met spruitjes waar je zeker warm van zult worden.
Korma betekent eigenlijk niets meer dan stoven in het Indiaas en is oorspronkelijk dan ook een mild stoofgerecht uit het noorden van India. Zeker niet te verwarren met curry, dat is iets anders! In Nederland kennen we dit gerecht vooral in de kip korma-variant, maar in India worden er heel verschillende varianten gegeten, zowel met kip, vlees en groenten. Die laatste leek me wel wat en dus maakte ik een vegetarische korma met aardappels en groenten uit het seizoen. We hebben ervan gesmuld met z’n allen!
Heel lekker! Ik had pompoen en paprika toegevoegd en wat extra spruitjes. Daardoor was het wel wat droger/ minder saus. Heb je tips voor de volgende keer?
Meer vocht toevoegen als het te droog wordt :-).