4 van 13 stemmen

Vegetarische loaded nacho’s om samen te delen

35 minuten
Hoofdgerecht
Tex Mex

Aan het einde van de week hebben wij altijd zin in comfort food thuis. Gerechten die makkelijk te maken en rijk van smaak zijn en waar we samen van kunnen genieten, daar houden we van! Nu we in de Week zonder Vlees zitten besloot ik om van een bekend comfort …

Aan het einde van de week hebben wij altijd zin in comfort food thuis. Gerechten die makkelijk te maken en rijk van smaak zijn en waar we samen van kunnen genieten, daar houden we van! Nu we in de Week zonder Vlees zitten besloot ik om van een bekend comfort food gerecht een eigen vegetarische versie te maken waar groenten en peulvruchten de hoofdrol in spelen. Oh, en kaas…heel veel kaas ;-). Dan heb ik het natuurlijk over vegetarische loaded nacho’s!

Traditioneel vaak geserveerd met gekruid gehakt, nacho chips en kaas wat allemaal in de oven gaat zodat de kaas kan smelten en alle smaken met elkaar vermengen. Maar deze keer dus geen gehakt, maar lekker veel groenten en peulvruchten op de bodem en afgetopt met nacho’s, sauzen en meer.

Inspiratie voor meer Tex Mex recepten? Kijk dan ook eens hier.

Ingrediënten

  • 1 stronk broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 stengel prei
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 200 gr zwarte bonen, uit zak of blik
  • 300 gr maiskorrels, uit blik of pot
  • bakolijfolie
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 avocado, eetrijp
  • 125 gr sour cream
  • 1 citroen of limoen, naar wens
  • 1 zak Santa Maria Nacho Chips
  • 150 gr geraspte jong belegen kaas
  • 50 gr geraspte cheddar kaas
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
  • klein bosje verse koriander

Aan de slag!

  • Snijd de roosjes van de stronk broccoli en kook deze 5 minuten voor in kokend water. Giet daarna af en spoel na met koud water.
  • Tip: Gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de diepvries. Die kun je perfect nog een keer gebruiken voor soep of in een ovenschotel.
  • Hak in de tussentijd de rode ui grof, snijd de prei in dunne halve maantjes (en spoel daarna even af) en snijd de puntpaprika’s in grove stukken.
  • Schep de zwarte bonen en maiskorrels in een vergiet en laat uitlekken.
  • Verhit een hapjespan met 2 eetlepels bakolijfolie en bak de rode ui, prei en paprika circa 8 minuten. Voeg daarna de broccoli, zwarte bonen, maiskorrels en de inhoud van de seasoning mix toe en meng goed. Bak nog 5 minuten.
  • Snijd in de tussentijd de stengels lente-ui in ringetjes en de avocado in kleine blokjes. Roer de sour cream los met een theelepel citroen- of limoensap. Zet een bakblik klaar en bekleed die met bakpapier.
  • Proef je groentenmengsel en breng op smaak met citroen- of limoensap. Met deze specerijen is het niet nodig om nog extra zout of peper toe te voegen. Schep alles over op de bakplaat en verdeel gelijkmatig.
  • Verdeel de nacho chips gelijkmatig over de groenten. Goed belegd, maar niet dubbel belegd, want je wilt dat alle nacho chips een laagje kaas op zich krijgen. Hou je wat nacho chips over? Geen probleem, die eet je de volgende dag lekker als snack. Strooi de kaas vervolgens over de nacho chips heen…dit wordt lekker, dat weet je nu al 😉
  • Zet de bakplaat 5 minuten onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.
  • Haal uit de oven en garneer de loaded nacho's royaal met de sour cream, lente-ui, avocado en chunky wrap salsa. Strooi er als laatste nog wat blaadjes verse koriander over en serveer direct. Op de bakplaat of op een grote plank…iedereen mag aanvallen en lekker met de handen eten 🙂

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen
  • De bereiding duurt in totaal 35 minuten.
  • Tip: Gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de diepvries. Die kun je perfect nog een keer gebruiken voor soep of in een ovenschotel.

Geniet van dit lekkere vegetarische loaded nacho’s recept!

Recept & fotografie: Francesca

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca