Vegetarische loaded nachos om samen te delen

Samenwerking – Aan het einde van de week hebben wij altijd zin in comfort food thuis. Gerechten die makkelijk te maken en rijk van smaak zijn en waar we samen van kunnen genieten, daar houden we van!

Nu we in de Week zonder Vlees zitten besloot ik om van een bekend comfort food gerecht een eigen vegetarische versie te maken waar groenten en peulvruchten de hoofdrol in spelen. Oh, en kaas…heel veel kaas ;-). Dan heb ik het natuurlijk over loaded nachos! Traditioneel vaak geserveerd met gekruid gehakt, nacho chips en kaas wat allemaal in de oven gaat zodat de kaas kan smelten en alle smaken met elkaar vermengen. Maar deze keer dus geen gehakt, maar lekker veel groenten en peulvruchten op de bodem.

Zijn jullie klaar voor weer een jaar Tex Mex inspiratie?

Mijn recept voor deze vegetarische loaded nachos is de start voor weer een nieuw jaar waarin ik ga samenwerken met Santa Maria. Waar ik heel blij mee ben, omdat ik hou van hun producten en van de Tex Mex keuken. Niet geheel onbelangrijk, mijn mannen thuis ook. In een gezin met jonge kinderen gaan Tex Mex gerechten er eigenlijk altijd wel in en je kunt enorm variëren met de producten van Santa Maria. Ik ben dus fan en trots dat ik dit jaar weer allemaal nieuwe recepten voor ze ga ontwikkelen. En die worden me toch lekker 🙂

Deze keer heb ik de Santa Maria Taco Seasoning Mix gebruikt om de groenten op smaak te brengen. Normaal zou je deze gebruiken voor gehakt of gevogelte, maar de specerijenmix gaat dus ook heel goed samen met alleen groenten. De Santa Maria Nacho Chips gingen daarna over de groenten heen als extra laag en nadat de bakplaat uit de oven kwam garneerde ik de loaded nachos ook nog met de Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild. Deze salsa is top voor kinderen, omdat deze niet te pittig is. Maar heeft wel heel veel smaak, waardoor mama en papa ‘m ook heel lekker vinden.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 1 stronk broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 stengel prei
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 200 gr zwarte bonen (uit zak of blik)
  • 300 gr maiskorrels (uit blik of pot)
  • bakolijfolie
  • 1 zakje Santa Maria Taco Seasoning Mix
  • 4 stengels lente-ui
  • 1 avocado (eetrijp)
  • 125 gr sour cream
  • 1 citroen of limoen (naar wens)
  • 1 zak Santa Maria Nacho Chips
  • 150 gr geraspte jong belegen kaas
  • 50 gr geraspte cheddar kaas
  • 1 potje Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild
  • klein bosje verse koriander

Wat je gaat doen

Bereiding: 35 minuten

  1. Snijd de roosjes van de stronk broccoli en kook deze 5 minuten voor in kokend water. Giet daarna af en spoel na met koud water.

Tip: Gooi de stronk van de broccoli niet weg, maar bewaar deze in de diepvries. Die kun je perfect nog een keer gebruiken voor soep of in een ovenschotel.

  1. Hak in de tussentijd de rode ui grof, snijd de prei in dunne halve maantjes (en spoel daarna even af) en snijd de puntpaprika’s in grove stukken.
  2. Schep de zwarte bonen en maiskorrels in een vergiet en laat uitlekken.
  3. Verhit een hapjespan met 2 eetlepels bakolijfolie en bak de rode ui, prei en paprika circa 8 minuten. Voeg daarna de broccoli, zwarte bonen, maiskorrels en de inhoud van het Santa Maria Taco Seasoning Mix toe en meng goed. Bak nog 5 minuten.
  4. Snijd in de tussentijd de stengels lente-ui in ringetjes en de avocado in kleine blokjes. Roer de sour cream los met een theelepel citroen- of limoensap. Zet een bakblik klaar en bekleed die met bakpapier.
  5. Proef je groentenmengsel en breng op smaak met citroen- of limoensap. Met deze specerijen is het niet nodig om nog extra zout of peper toe te voegen. Schep alles over op de bakplaat en verdeel gelijkmatig.
  6. Verdeel de Santa Maria Nacho Chips gelijkmatig over de groenten. Goed belegd, maar niet dubbel belegd, want je wilt dat alle nacho chips een laagje kaas op zich krijgen. Hou je wat nacho chips over? Geen probleem, die eet je de volgende dag lekker als snack. Strooi de kaas vervolgens over de nacho chips heen…dit wordt lekker, dat weet je nu al 😉
  7. Zet de bakplaat 5 minuten onder de grill tot de kaas mooi gesmolten is.
  8. Haal uit de oven en garneer de loaded nachos royaal met de sour cream, lente-ui, avocado en Santa Maria Chunky Wrap Salsa Mild. Strooi er als laatste nog wat blaadjes verse koriander over en serveer direct. Op de bakplaat of op een grote plank…iedereen mag aanvallen en lekker met de handen eten 🙂

Geniet van dit lekkere recept en laat me zeker even weten wat je ervan vond! Wil je nog meer Tex Mex receptinspiratie? Neem dan een kijkje in mijn Tex Mex receptendatabase of hier bij Santa Maria waar je ook heel veel receptinspiratie kunt vinden.

Bewaar dit recept op Pinterest!

Wil je dit recept opslaan zodat je ‘m later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

recept Vegetarische loaded nachos. Deze keer niet met gehakt, maar met lekker veel groenten en peulvruchten. #mexicaans #vegetarisch

Dit is een samenwerking met Santa Maria. Lees hier mijn disclaimer.

Eetkalender 2020
Dé familiekalender met 250 recepten en 53 weekmenu's

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Vegetarische loaded nachos om samen te delen”