Nog maar één week en dan leven we alweer in de laatste maand van het jaar. Met het gevaar om in clichés te vervallen, maar ik zeg het toch: wat is het jaar ongelofelijk snel gegaan. Zo snel dat ik niet eens goed heb opgeslagen wat er allemaal heeft plaatsgevonden dit jaar. Het wordt dus tijd dat ik daar in december nog even bij stilsta.
Sowieso lijkt het me heel prettig om weer even af te remmen en te genieten van het moment. Dat ga ik in december zeker doen. Ik wil het leven dan een gouden randje geven, en daar neem ik jullie in mee. Geen overdaad op mijn blog, maar focus op kwaliteit. Geen organisatiestress, maar genieten van het moment tijdens de feestdagen. Dat ga je ook terugzien in mijn nieuwe recepten, en ik heb een paar mooie verrassingen voor jullie in petto.
Maar eerst het weekmenu, dat gaat gewoon door. Deze week focus ik op voedzame gerechten die verwarmen. Omdat de kou zich inmiddels ook laat zien. Wat ik stiekem best prettig vind, want daardoor wordt het in huis zo gezellig. Als de stoofpotjes pruttelen en de soep klaarstaat. Die gerechten vinden jullie er daarom allemaal in terug, en ik laat jullie zien hoe je op zondag kunt meal preppen waardoor je de rest van de week meer kunt vertragen.
Fijne week en eet smakelijk!
Liefs, Francesca
Maandag
Traybake met pompoen, boerenkool en tahindressing
We trappen de week af met een gerecht boordevol groenten en peulvruchten. Deze traybake is makkelijk en de oven doet het meeste werk. Serveer met volkoren couscous of wat gebakken halloumi om ‘m extra vullend te maken.
Meer traybake recepten vind je hier.

Dinsdag
Gebaseerd op onze vakanties naar Portugal: alle smaken van kip piri-piri, maar dan in soepvorm. Van de marinade tot de tomaten, ui en zelfs de aardappels, alles zit erin. Extra fijn: je kunt deze soep heel goed invriezen!

Woensdag
Hartige galette met biet, gorgonzola en hazelnoten
Een feestelijk gerecht dat makkelijk te maken is én nooit mislukt. Deze galette vul je met biet, appel, zoete aardappel en gorgonzola, wat echt een heerlijke combinatie is. Gebruik gerust volkoren bladerdeeg voor een voedzamere twist.
Dol op hartige taart? Dan is deze ook een feestje om te maken!

Donderdag
Een zachte curry die het hele gezin lekker vindt. Dankzij de zelfgemaakte, milde currypasta is hij niet te pittig en ideaal voor kinderen. Serveer met zilvervliesrijst gekookt met wortel en doperwten voor wat extra groenten.
Tex Mex Vrijdag
Fajita’s met portobello, pompoen en kruidenolie
Deze fajita’s met portobello en pompoen laten zien dat Tex Mex gerechten echt niet altijd gepaard gaan met kaas en veel saus. Het kan ook hartstikke gezond. En als je als basis ook nog eens voor de Whole Wheat of Oat Tortilla’s van Santa Maria kiest, zit je qua vezelinname ook beter.
Zaterdag
Indisch stoofvlees met sambalboontjes en rijst
Het ultieme weekendgerecht: langzaam gegaard stoofvlees met heerlijke kruiden. Serveer met sambalboontjes voor een pittige bite en witte rijst. De geur in huis maakt dit een gerecht om naar uit te kijken.

Zondag
Voedzame, bio meal prep voor de nieuwe week
Met één middagje koken heb je een groot deel van de week klaarstaan. Deze vegetarische, grotendeels biologische meal prep levert ontbijtjes, avondmaaltijden en snacks op. Slim, voedzaam én budgetproof (voor nog geen €27).
Meer meal prep tips? Hier vind je ze allemaal.
Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.