Voedzaam Genieten Weekmenu #372

De temperaturen lopen op deze week, en dat betekent: makkelijke maaltijden, koken op de barbecue en lekker buiten eten. In dit Voedzaam Genieten Weekmenu vind je frisse salades en groentegerechten, asperges uit de oven met zalm (voordat het aspergeseizoen weer voorbij is), een snelle roerbakmaaltijd én gerechten die perfect zijn …

De temperaturen lopen op deze week, en dat betekent: makkelijke maaltijden, koken op de barbecue en lekker buiten eten. In dit Voedzaam Genieten Weekmenu vind je frisse salades en groentegerechten, asperges uit de oven met zalm (voordat het aspergeseizoen weer voorbij is), een snelle roerbakmaaltijd én gerechten die perfect zijn om buiten te bereiden op de barbecue.

Tip van de week:
Maak van de schillen van je witte asperges een geurige aspergebouillon! Vries deze in en gebruik het later in het jaar als basis voor risotto, soep of saus. Zo verspil je niets én heb je altijd een smaakvolle bouillon in huis.

Fijne week en eet smakelijk! Liefs, Francesca

Maandag

Caesar salade met miso-rozemarijn kip

Een klassieker in een nieuw jasje. De kip marineer je met miso en rozemarijn voor extra diepgang. Lekker met de knapperige volkorencroutons erbij. Meer groenten erbij? Denk dan aan knapperige bimi of groene asperges. Deze salade is ook heerlijk als voedzame lunch.

Meer maaltijdsalade recepten vind je hier.

Dinsdag

Asperges uit de oven met wilde zalm, krieltjes en dille

We nemen nog even de tijd om te genieten van witte asperges voordat ze weer weg zijn. Combineer ze met zalm (wild of ASC gekweekt), romige krieltjes en verse dille. Alles tegelijk de oven in: weinig werk, veel smaak.

Woensdag

Snelle kip cashew met rijst

Een snelle wokklassieker met veel smaak en knapperige cashewnoten. Serveer met zilvervliesrijst voor extra vezels.

Liever vega, maak dan eens deze bloemkool kung pao.

Donderdag

Gnocchi caprese pakketjes met courgette en honingtomaten

Deze zomerse pakketjes bereid je net zo makkelijk in de oven als op de barbecue. De combinatie van zachte gnocchi, romige mozzarella en zoete tomaat is onweerstaanbaar. Serveer met een frisse salade.

Vrijdag

Surf & Turf spiesen met auberginedip en naan

Vrijdag wordt warm, dus tijd voor de barbecue! Deze spiesen van kip en garnalen zijn kruidig en mals. Serveer met geroosterd naanbrood en mijn romige auberginedip.

Meer BBQ recepten vind je hier.

Zaterdag

Siciliaanse caponata

Een stoof van aubergine, paprika en tomaat met een zoetzuur accent. Serveer warm of koud, bijvoorbeeld met gegrild brood, couscous of als bijgerecht bij de barbecue.

Zondag

Overnight oats met mango en chiazaad

Een fris begin van je zondag en als je er meerdere maakt, kun je er op maandag ook nog van genieten. Deze overnight oats met mango en chiazaad is lekker romig en zomers. Wissel gerust af met aardbeien in plaats van de mango en voeg dan ook eens wat geraspte kokos toe.

Meer frisse ontbijtrecepten? Hier vind je ze allemaal.

Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca