Voedzaam Genieten Weekmenu #370

Ben je klaar voor een Voedzaam Genieten Weekmenu met een feestelijk tintje? De Paasdagen zijn nog niet helemaal voorbij, en daarom starten we de week met een feestelijke brunch op Tweede Paasdag. Daarna schuiven we rustig door naar een menu met veel groente, maar ook comfort food voor in de …

Ben je klaar voor een Voedzaam Genieten Weekmenu met een feestelijk tintje? De Paasdagen zijn nog niet helemaal voorbij, en daarom starten we de week met een feestelijke brunch op Tweede Paasdag. Daarna schuiven we rustig door naar een menu met veel groente, maar ook comfort food voor in de meivakantie én natuurlijk iets feestelijks voor Koningsdag. Met dit weekmenu eet je de hele week lekker, voedzaam én zonder stress in de keuken te hoeven staan.

Eet smakelijk en geniet van deze feestelijke week! Liefs, Francesca

Maandag – Tweede Paasdag

Spectaculaire brunchplank (hartig en zoet)

Wat vind je van een heerlijke brunch op Tweede Paasdag? Met deze spectaculaire brunchplank steel je de show! Brunchen met kleinere gerechtjes om te delen kan natuurlijk ook, ik heb tal van heerlijke gerechten voor je verzameld.

Alle brunchrecepten voor Pasen vind je hier.

Dinsdag

Geroosterde bloemkool met paprika, salsa en dukkah

Even rustig bijkomen van de paasdagen De geroosterde bloemkool krijgt pit van de salsa en crunch van de dukkah. Serveer met wat couscous of bulgur om er een complete maaltijd van te maken.

Woensdag

Thaise curry met kipballetjes, paksoi en noedels

Een geurige, romige curry vol groenten en zachte kipballetjes. De paksoi zorgt voor een frisse bite, de noedels maken het helemaal af. Voor meer vezels kun je kiezen voor bruine rijstnoedels of volkoren noedels

Donderdag

Gnocchi alla sorrentina

Omdat het meivakantie is, mag er ook wel wat meer comfort food in het weekmenu! Een klassieke Italiaanse ovenschotel met gnocchi, tomatensaus en mozzarella is altijd een goed idee. Lekker met een groene salade erbij en wat brood om in de saus te dopen.

Tex Mex Vrijdag

Tex Mex rijstsalade met kip en knoflook-nacho chips

Tex Mex gerechten hoeven echt niet altijd verpakt te zijn in een tortilla. Is wel heel lekker natuurlijk ;-), maar je kunt met de basissmaken alle kanten op! Zoals deze Tex Mex rijstsalade met gebakken kip en zelfgemaakte knoflook nacho chips. Een kruidige, maar ook frisse salade die zalig is voor dagen dat het lekker warm is buiten en je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. En als je zilvervliesrijst + de Oat of Whole Wheat tortilla’s van Santa Maria gebruikt, heb je ook weer extra vezels te pakken.

Meer Tex Mex recepten vind je hier.

Zaterdag (Koningsdag)

Broodje kip hotdog met gekarameliseerde uien

Deze broodjes kip hotdog met gekarameliseerde uien wil je toch na een rondje Vrijmarkt? Hopelijk schijnt het zonnetje lekker en dan kun je alles op de barbecue brereiden.

Zondag

Aspergesalade met knoflookkrieltjes, bieslook en ei

We sluiten de week rustig af met de eerste asperges van het seizoen! Ik maak er een heerlijke salade van met knoflookkrieltjes, bieslook en ei.

Bekijk hier al mijn asperge recepten!

Meer receptinspiratie nodig? Hier vind je al mijn recepten en met de zoekfilters kun je heel makkelijk filteren op basis van je voorkeuren.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Francesca