Wokken op inductie met noedels, groenten en pinda’s

Samenwerking – Eerder dit jaar maakte ik voor jullie een filmpje in samenwerking met Natuur & Milieu over mijn ervaringen met het koken op inductie. Daar kwamen heel veel reacties op met vragen over het koken op inductie. Die ga ik vandaag allemaal beantwoorden in een nieuwe video! En door de meest gestelde vraag heb ik gelijk ook een heerlijk recept voor jullie gemaakt…jullie wilden namelijk heel graag weten of je nog wel kunt wokken op inductie. Het antwoord is een volmondig ja! Om dat te bewijzen bereidde ik een heerlijk wokgerecht met noedels, groenten en pinda’s voor jullie. Het recept vinden jullie hieronder.

Wat jullie willen weten over elektrisch koken

Hoe maak je een inductieplaat schoon, wat is het verschil tussen keramisch en inductie, is koken op inductie gevaarlijk voor je gezondheid en hoe lang gaat een inductieplaat mee? Een greep uit de vragen die ik van jullie kreeg over elektrisch koken. Zijn jullie benieuwd naar de antwoorden hierop? Kijk dan snel onderstaand filmpje voor de antwoorden!

Heb je na het zien van de video nog andere vragen? Kijk dan op de site van Natuur & Milieu of stel ze hieronder in de reacties. Dan kom ik er snel bij je op terug. Ook heel fijn: deel je ervaringen over koken op inductie middels een reactie, daar help je anderen weer mee die aan het overwegen zijn om over te stappen.

Wokken op inductie: noedels met groenten en pinda’s

Zoals jullie hebben kunnen zien in de video ging ik thuis ook wokken op inductie. Ik maakte een heerlijk wokgerecht met noedels, groenten en pinda’s. Voedzaam, makkelijk en heerlijk voor het hele gezin.

Wat je nodig hebt voor 4 personen

  • 4 teentjes knoflook
  • 6 cm verse gember
  • 1 Spaanse peper, naar smaak met of zonder zaadlijsten
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 paksoi
  • 100 gr gebrande en gezouten pinda’s met vlies
  • 10 gr verse koriander
  • zonnebloemolie
  • 200 gr peultjes
  • 150 gr Thaise zilvervlies rijstnoedels
  • 4 el sojasaus
  • 1 el appelazijn
  • 1 el sesamolie
  • witte peper

Wat je gaat doen

Bereiding: 30 minuten

1. Hak de knoflook, gember en Spaanse peper helemaal fijn in een hakmolen of met de hand.

2. Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Hak de paksoi in stukjes en was deze in een vergiet. Hak de pinda’s en koriander grof.

3. Zet een pan met water op de plaat en breng aan de kook.

4. Verhit een wok en schenk er een scheut zonnebloemolie in. Voeg het gehakte knoflookmengsel toe en wok 1 minuut op hoge stand. Voeg de winterpeen en paksoi toe en wok deze een paar minuten mee. Voeg als laatste de peultjes toe en wok nog 1 minuut.

5. In de tussentijd is het water aan de kook. Zet de plaat uit en leg de noedelnestjes in het water. Mijn noedels moesten 2 minuten weken, kijk goed op de verpakking hoe lang jouw noedels nodig hebben. Giet daarna af in een vergiet en spoel na met koud water.

6. Zet de plaat op een lage stand. Schenk de sojasaus, appelazijn en sesamolie in de pan bij de groenten. Voeg witte peper toe naar smaak en schep alles goed om. Laat even pruttelen en schep daarna de noedels erdoor.

7. Serveer de noedels met groenten op borden en garneer royaal met gehakte pinda’s en koriander. Serveer direct.

Ik ben heel benieuwd naar jullie ervaringen en/of vragen over elektrisch koken. Vertel het me in een reactie hieronder en dan kom ik erop terug!

Dit is een samenwerking met Natuur & Milieu en Stedin. Lees hier mijn disclaimer.

Smakelijk delen en printen
Eetkalender 2019
met 210 recepten, weekmenu’s en duurzame tips

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reacties over “Wokken op inductie met noedels, groenten en pinda’s”

  1. Waar heb je deze inductieplaat gekocht? Je had in n eerdere aflevering Ron van KitchenAid over de vloer. Bestaat er een KitchenAid ‘experience-center’, en zoja waar?

  2. Wij koken al 6 jaar (bijna) elke dag op inductie. Fantastisch, maar een goede pan is erg belangrijk! Doe de pan niet in de vaatwasser. Door de hitte kan de bodem “krom” trekken en dan doet de pan het niet meer zo goed op inductie. Schoonmaken is nog het meest geweldig, een doekje erover en klaar! wij doen hem nog even na met cerafix, daar blijft hij mooi van en je hebt geen streepjes. Je hebt maar een paar drupjes nodig dus je doet heel erg lang met een flesje. Na 6 jaar dagelijks gebruik ziet de plaat er nog bijna als nieuw uit!

  3. Hallo Franceska,
    Kun je mij het vertellen welk merk wok je gebruikt? Ik heb al een aantal geprobeerd , maar nog niet de juiste gevonden omdat de bodem te klein is en daarom d pan niet warm genoeg wordt.