Nog geen stemmen

Wokken op inductie met noedels, groenten en pinda’s

30 min
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Samenwerking – Eerder dit jaar maakte ik voor jullie een filmpje in samenwerking met Natuur & Milieu over mijn ervaringen met het koken op inductie. Daar kwamen heel veel reacties op met vragen over het koken op inductie. Die ga ik vandaag allemaal beantwoorden in een nieuwe video! En door …

Samenwerking – Eerder dit jaar maakte ik voor jullie een filmpje in samenwerking met Natuur & Milieu over mijn ervaringen met het koken op inductie. Daar kwamen heel veel reacties op met vragen over het koken op inductie. Die ga ik vandaag allemaal beantwoorden in een nieuwe video! En door de meest gestelde vraag heb ik gelijk ook een heerlijk recept voor jullie gemaakt…jullie wilden namelijk heel graag weten of je nog wel kunt wokken op inductie. Het antwoord is een volmondig ja! Om dat te bewijzen bereidde ik een heerlijk wokgerecht met noedels, groenten en pinda’s voor jullie. Het recept vinden jullie hieronder.

Wat jullie willen weten over elektrisch koken

Hoe maak je een inductieplaat schoon, wat is het verschil tussen keramisch en inductie, is koken op inductie gevaarlijk voor je gezondheid en hoe lang gaat een inductieplaat mee? Een greep uit de vragen die ik van jullie kreeg over elektrisch koken. Zijn jullie benieuwd naar de antwoorden hierop? Kijk dan snel het filmpje hieronder voor de antwoorden!

Heb je na het zien van de video nog andere vragen? Kijk dan op de site van Natuur & Milieu of stel ze hieronder in de reacties. Dan kom ik er snel bij je op terug. Ook heel fijn: deel je ervaringen over koken op inductie middels een reactie, daar help je anderen weer mee die aan het overwegen zijn om over te stappen.

Wokken op inductie: noedels met groenten en pinda’s

Zoals jullie hebben kunnen zien in de video ging ik thuis ook wokken op inductie. Ik maakte een heerlijk wokgerecht met noedels, groenten en pinda’s. Voedzaam, makkelijk en heerlijk voor het hele gezin.

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 6 cm verse gember
  • 1 Spaanse peper, naar smaak met of zonder zaadlijsten
  • 1 kleine winterpeen
  • 1 paksoi
  • 100 gr gebrande en gezouten pinda’s met vlies
  • 10 gr verse koriander
  • zonnebloemolie
  • 200 gr peultjes
  • 150 gr Thaise zilvervlies rijstnoedels
  • 4 el sojasaus
  • 1 el appelazijn
  • 1 el sesamolie
  • witte peper
  • Hak de knoflook, gember en Spaanse peper helemaal fijn in een hakmolen of met de hand.
  • Schil de winterpeen met een dunschiller en snijd in kleine blokjes. Hak de paksoi in stukjes en was deze in een vergiet. Hak de pinda’s en koriander grof.
  • Zet een pan met water op de plaat en breng aan de kook.
  • Verhit een wok en schenk er een scheut zonnebloemolie in. Voeg het gehakte knoflookmengsel toe en wok 1 minuut op hoge stand. Voeg de winterpeen en paksoi toe en wok deze een paar minuten mee. Voeg als laatste de peultjes toe en wok nog 1 minuut.
  • In de tussentijd is het water aan de kook. Zet de plaat uit en leg de noedelnestjes in het water. Mijn noedels moesten 2 minuten weken, kijk goed op de verpakking hoe lang jouw noedels nodig hebben. Giet daarna af in een vergiet en spoel na met koud water.
  • Zet de plaat op een lage stand. Schenk de sojasaus, appelazijn en sesamolie in de pan bij de groenten. Voeg witte peper toe naar smaak en schep alles goed om. Laat even pruttelen en schep daarna de noedels erdoor.
  • Serveer de noedels met groenten op borden en garneer royaal met gehakte pinda’s en koriander. Serveer direct.

Notities

  • Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bereiding: 30 minuten.

Dit is een samenwerking met Natuur & Milieu en Stedin. Lees hier mijn disclaimer.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)