Wortelsoep met ras el hanout

Nu het winterse weer toch echt om de hoek is komen kijken, krijg ik zin in warme soep. Ik ging daarom om op te warmen voor deze wortelsoep die ik goed op smaak bracht met wat ras el hanout specerijen. Die combi viel erg in de smaak, niet alleen bij mij maar …

Nu het winterse weer toch echt om de hoek is komen kijken, krijg ik zin in warme soep. Ik ging daarom om op te warmen voor deze wortelsoep die ik goed op smaak bracht met wat ras el hanout specerijen. Die combi viel erg in de smaak, niet alleen bij mij maar ook bij mijn vriend die al snel iets bestempelt als raar of te apart.

Deze wortelsoep met ras el hanout was dus een succesnummer! In de avond aten we de soep met een tosti erbij, dan is de gehele maaltijd ook nog eens zo klaar. Het hoeft niet elke dag ingewikkeld te zijn. De dag erna kun je de soep ook nog prima opwarmen voor de lunch.

Wat je nodig hebt voor 1,5 liter soep:

  • 1 ui, gesnipperd
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 kg wortels, in blokjes (bijvoorbeeld bospeen)
  • 3 el ras el hanout specerijen (bijvoorbeeld van Verstegen)
  • 1 l warme bouillon (kip of groente)
  • olijfolie extra vergine of argan olie
  • zwarte peper

Wat je gaat doen:

Bereidingstijd: 20 min + 15 min wachten

  1. Verhit een soeppan en fruit de ui in 2 el olijfolie. Voeg de knoflook toe en bak nog 1 minuut mee. Schep de wortel erbij met de ras el hanout kruiden en bak nog een paar minuten.
  2. Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Laat circa 15 minuten pruttelen totdat de wortel gaar is en maal de soep daarna fijn met een staafmixer. Vind je de soep te dik, voeg dan nog wat extra bouillon toe. Zelf vond ik de soep wat dikker juist lekker.
  3. Serveer in kommen en garneer met druppeltjes olijfolie extra vergine (of argan olie) en zwarte peper. Lekker met tosti’s erbij.

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer