Er zijn van die producten die je automatisch koopt in de supermarkt, maar die je ook heel goed zelf kunt maken. En als je het dan eenmaal zelf hebt gemaakt dan wil je nooit meer anders. En daarom vandaag: zelf kruidenboter maken! Het is zo gemaakt, heerlijk van smaak en geweldig op een vers afgebakken broodje.
Wat je nodig hebt
– 100gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
– blaadjes van 10 takjes platte peterselie
– 5 takjes dille
– 10 stengels bieslook
– 1 teentje knoflook
– 1tl vers citroensap
– zeezout

Wat je gaat doen
Bereidingstijd: 10 minuten + minimaal 1 uur in de koelkast
- Roer de roomboter los in een kom. Hak de kruiden helemaal fijn en pers het teentje knoflook uit. Roer dit samen met de citroensap door de boter totdat alles goed vermengd is. Breng op smaak met zeezout.
- Neem een stuk huishoudfolie en spreid dit uit op het aanrecht. Schep hier de kruidenboter op en vouw het huishoudfolie dicht. Rol daarna met je handen de kruidenboter uit tot een dikke worst die overal dezelfde dikte heeft. Draai daarna de uiteindes dicht en leg de kruidenboter zo in de koelkast om op te stijven. Als de kruidenboter goed koud is, kun je er mooie plakken van snijden die je kunt serveren tijdens het ontbijt, een brunch of bij de borrel.
Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca
Lijkt me leuk om te makew. Kan het ook met gedroogde kruiden? En hoeveel ben ik dan nodig? Alvast bedankt!
Ja, kan wel, maar wordt er niet lekkerder op. Verse kruiden geven een veel fijnere smaak eraan. Als je het gebruikt zou ik 2 theelepels gebruiken.
In plaats van citroen witte wijn
Is ook heel lekker.
M.v.gr.
Jo
Heyy ik heb een vraag kan het ook veganistisch?
Ja, dan maak je het met een plantaardige boter.
Bedankt voor het eenvoudige en lekkere recept! De kruidenboter smaakt goed.
🙂
Hoe lang kan de boter bewaren?
Lang, zeker een week. Je kunt het ook invriezen in plakken.