Zelf kruidenboter maken

Er zijn van die producten die je automatisch koopt in de supermarkt, maar die je ook heel goed zelf kunt maken. En als je het dan eenmaal zelf hebt gemaakt dan wil je nooit meer anders. En daarom vandaag: zelf kruidenboter maken! Het is zo gemaakt, heerlijk van smaak en …

Er zijn van die producten die je automatisch koopt in de supermarkt, maar die je ook heel goed zelf kunt maken. En als je het dan eenmaal zelf hebt gemaakt dan wil je nooit meer anders. En daarom vandaag: zelf kruidenboter maken! Het is zo gemaakt, heerlijk van smaak en geweldig op een vers afgebakken broodje.

Wat je nodig hebt

– 100gr ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
– blaadjes van 10 takjes platte peterselie
– 5 takjes dille
– 10 stengels bieslook
– 1 teentje knoflook
– 1tl vers citroensap
– zeezout

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 10 minuten + minimaal 1 uur in de koelkast

  1. Roer de roomboter los in een kom. Hak de kruiden helemaal fijn en pers het teentje knoflook uit. Roer dit samen met de citroensap door de boter totdat alles goed vermengd is. Breng op smaak met zeezout.
  2. Neem een stuk huishoudfolie en spreid dit uit op het aanrecht. Schep hier de kruidenboter op en vouw het huishoudfolie dicht. Rol daarna met je handen de kruidenboter uit tot een dikke worst die overal dezelfde dikte heeft. Draai daarna de uiteindes dicht en leg de kruidenboter zo in de koelkast om op te stijven. Als de kruidenboter goed koud is, kun je er mooie plakken van snijden die je kunt serveren tijdens het ontbijt, een brunch of bij de borrel.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)