Zilvervliesrijstsalade met chorizo

Er zijn vaak genoeg dagen dat we helemaal geen zin hebben om uitgebreid te koken, ja ook wij hebben dat. Natuurlijk vinden we het heel erg leuk om uitgebreid te koken, maar soms past het nu eenmaal niet bij de dag. Bijvoorbeeld nu het zo warm is, dan is uren …

Er zijn vaak genoeg dagen dat we helemaal geen zin hebben om uitgebreid te koken, ja ook wij hebben dat. Natuurlijk vinden we het heel erg leuk om uitgebreid te koken, maar soms past het nu eenmaal niet bij de dag. Bijvoorbeeld nu het zo warm is, dan is uren in de keuken staan echt geen pretje. Maar ook op andere dagen wanneer we bijvoorbeeld de hele dag op pad zijn geweest of in de avond nog snel een uurtje gaan sporten. Op dat soort dagen is het fijn wanneer we even iets kunnen maken wat niet te veel tijd kost of ingewikkelde kooktechnieken benodigd.

Precies op zo’n dag is deze zilvervliesrijstsalade met chorizo een top idee. Het bevat alle handvatten voor een makkelijke maaltijd. Weinig ingrediënten, niet te ingewikkeld, snel klaar en toch voedzaam. Oh en heel erg lekker natuurlijk!  

Wat je nodig hebt voor 4 personen

 • 400gr zilvervliesrijst
 • 250 gr chorizo, in blokjes
 • 1 rode paprika, in stukjes
 • 1 groene paprika, in stukjes
 • 150 gr mais, uitgelekt
 • zwarte peper
 • olijfolie
 • 1-2 el citroensap of (tomaten)azijn
 • 2 el platte peterselie, fijngehakt

Wat je gaat doen

Bereidingstijd: 20 minuten

 1. Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en laat even staan met de deksel op de pan.

 2. Verhit een hapjespan en bak hierin de chorizo zonder vet. Voeg de stukjes paprika toe en bak 2 minuten mee. Roer als laatste de mais erdoor en verwarm. Proef en breng eventueel extra op smaak met peper.

 3. Meng alles door elkaar in een saladeschaal met een scheutje olijfolie en nog wat citroensap of (tomaten)azijn naar smaak. Bestrooi met platte peterselie en serveer.

Deze zilvervliesrijstsalade met chorizo zet je dus zo op tafel en dat vinden we ideaal. Als je helemaal geen zin hebt in warm eten kun je deze ook prima af laten koelen en meenemen naar een picknick 🙂

Recept & fotografie: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer