10x de lekkerste gerechten met pompoen

Een keuken waarin niet wordt gekookt met pompoen, ik kan me er niets bij voorstellen. In de herfst en winter gaat er hier dan ook menig pompoen doorheen op talloze manieren. Van hartig tot zoet, want pompoen leent zich ook perfect voor zoete gerechten. Daarom vond ik het vandaag tijd …

Een keuken waarin niet wordt gekookt met pompoen, ik kan me er niets bij voorstellen. In de herfst en winter gaat er hier dan ook menig pompoen doorheen op talloze manieren. Van hartig tot zoet, want pompoen leent zich ook perfect voor zoete gerechten. Daarom vond ik het vandaag tijd worden voor een overzicht van 10 van mijn favorieten gerechten met pompoen en dit mooie overzicht kunnen jullie hieronder vinden.

Het recept voor pompoensoep ga je er niet tussen vinden, want laat daar het internet nou al mee vol staan. En mijn blog trouwens ook. Mijn beproefde recept voor pompoensoep is echt extreem makkelijk. Daarvoor fruit ik een gesnipperd uitje in olijfolie met zout, voeg daar 2 theelepels kerrie en 1 eetlepel tomatenpuree aan toe samen met de blokjes van 1 flespompoen. Even fruiten en afblussen met 1 liter groentebouillon. Breng aan de kook, laat 20 minuten pruttelen en pureer daarna glad. Breng op smaak met een scheutje (plantaardige) kookroom, zwarte peper en eventueel nog zout. Klaar is je pompoensoep 🙂

Ik gebruik trouwens meestal maar 2 soorten pompoenen voor mijn gerechten: de flespompoen of kleine, oranje hokkaido pompoen. Die vind ik het meest smaak hebben en dan heb ik nog een lichte voorkeur voor de flespompoen, omdat die het meest makkelijk te bereiden is. Mijn groenteboer heeft vaak ook de grote oranje pompoenen liggen (of stukken daarvan), die ook prima zijn maar vaak wel wat wateriger smaken en hebben meer smaakmakers nodig. Als ik me niet vergis gebruiken ze deze pompoen ook voor de kant-en-klare blokjes die je in de supermarkt kunt kopen. Hartstikke handig als je weinig tijd hebt (doe ik ook weleens), maar let er dan dus op dat je die beter op smaak moet brengen.

Nu door naar mijn 10 favoriete gerechten met pompoen!

  1. Vegetarische enchiladas met pompoen

Dol zijn we op enchiladas bij ons thuis en sinds we deze versie met pompoen hebben geproefd, zijn we ook om als het om vegetarische enchiladas gaat.

  1. Pompoentaart met nootmuskaat en kaneel

Ik vertelde al dat je ook zalige zoete gerechten met pompoen kunt maken. Zoals bijvoorbeeld deze pompoentaart met nootmuskaat en kaneel waar je je vingers bij aflikt.

  1. Curry met kip, pompoen en garam massala

Pompoen leent zich ook perfect om te stoven. Zo voegde ik blokjes toe aan deze curry met kip, pompoen en garam massala: een verrukkelijke combi.

  1. Lasagne met pompoen en cavolo nero

Maar ook in lasagne kun je pompoen perfect gebruiken. Zo maakte ik een echte winterse lasagne met pompoen en cavolo nero (palmkool).

  1. Havermout met pompoen

Heb je ’s ochtends weleens pompoen aan je ontbijt toegevoegd? Doen, het is zalig! Maak bijvoorbeeld deze havermout met pompoen.

  1. Pompoenhummus

Na het ontbijten nog wat pompoen over? Maak er dan deze pompoenhummus mee die heerlijk smaakt op brood of tijdens een borrel met zelfgemaakt naan.

  1. Salade met pompoen, champignons en linzen

Nog zo’n recept waar wij thuis heel blij van worden. Ontzettend makkelijk om te maken en heel erg voedzaam door de combinatie van pompoen, champignons en linzen.

  1. Vegetarische pot pie met pompoen

Dit is een fantastisch gerecht voor kinderen, omdat zij het ontzettend leuk vinden om een ‘potje met een dakje’ voorgeschoteld te krijgen. Ik koos ervoor om de vulling vegetarisch te maken, maar je kunt er ook gewoon gehakt voor gebruiken.

  1. Pumpkin chai latte

Het laatste zoete recept in dit rijtje: zelfgemaakte pumpkin chai latte! Oftewel een heerlijk verwarmend drankje met verse pompoen, amandelmelk, pumpkin spice specerijen en chai thee.

  1. Pasta met pompoen, saffraan en hazelnoten

Er hoort natuurlijk ook pompoen in je pasta! Hier op de blog kun je meerdere recepten ervoor vinden, maar deze is misschien wel mijn favoriete: een romige pasta met pompoen, saffraan en hazelnoten.

Bewaar de gerechten met pompoen op Pinterest!

Wil je deze gerechten met pompoen opslaan zodat je ze later makkelijk terug kunt vinden? Bewaar deze foto dan op een van je Pinterest borden.

Geniet van deze recepten met pompoen! En als je nog meer pompoeninspiratie zoekt, neem dan een kijkje op deze pagina.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer