5x gerechten om in vuur en vlam van te raken

Het is bijna zover, de dag der liefde oftewel Valentijnsdag staat weer voor de deur. Houd je ervan om dan extra uit te pakken en je liefje helemaal in de watten te leggen? Maak je bijvoorbeeld een driegangen diner met al het lievelingseten van je man of vrouw? Dat zal …

Het is bijna zover, de dag der liefde oftewel Valentijnsdag staat weer voor de deur. Houd je ervan om dan extra uit te pakken en je liefje helemaal in de watten te leggen? Maak je bijvoorbeeld een driegangen diner met al het lievelingseten van je man of vrouw? Dat zal dan vast en zeker gewaardeerd worden, want we weten allemaal dat liefde door de maag gaat.

Dat geldt natuurlijk net zo goed als je helemaal niks met Valentijnsdag hebt, maar wel van lekker eten houdt (+ 1 hier). Dan kun je net zo goed van deze gelegenheid gebruik maken om wat extra lekkers op tafel te zetten. Of misschien wel samen op de bank onder een dekentje terwijl Netflix kijkend. Hoe je Valentijnsdag dus ook invult maakt niet uit. Met deze gerechten raken jij en je lief sowieso in vuur en vlam, als jullie dat al niet waren 😉

Spaanse tapas

Neem je lief mee op een culinaire reis naar Spanje door deze Spaanse tapas te serveren. Aan tafel, op de bank of waar dan ook met een goed glas wijn erbij zullen de vonken vast en zeker overslaan.

3-Spaanse-tapa's-1

Pittige zoete aardappelsoep

Je zult van deze pittige zoete aardappelsoep met gamba’s sowieso in vuur en vlam raken, al is het door de smaak. Voor een makkelijke maar smakelijke Valentijnsdag is dit een hele fijne!

pittige_zoete_aardappel_soep_met_gambas_uitgelicht_1

Zalmtompouce met romige forelmousse

Ga je uitpakken met een diner? Dan is deze zalmtompouce met romige forelmousse wel een hele goede binnenkomer.

kerstkoken-als-een-chef-zalmtompouce-met-romige-forelmousse-2

Bavette met vijgencompote en pastinaak stamppot met geroosterde ui

Als je het mij vraagt is bavette een van de lekkerste stukken vlees die je kunt eten. En ik heb zo het idee dat er een aantal mannen zijn die dat wel met me eens zijn. Maar laat ik niet in hokjes denken want ik ben zelf tenslotte een vrouw, dus ook de vrouwen worden hier hoogstwaarschijnlijk zeer warmpjes van. Succes gegarandeerd dus, met deze bavette met vijgencompote, pastinaak stamppot en geroosterde ui.

bavette-met-vijgenchutney-en-pastinaakpuree-2

Chocoladetaart met kersen

Oke, die bavette is dus voor de mannen en wat is er dan voor de vrouwen? Chocolade is het antwoord, zoals het wel vaker is op zoveel situaties. Ook al is het geen kersen tijd ook met de vriesverse variant zal deze chocoladetaart met kersen je omver blazen. Voor nog meer chocolade inspiratie kijk je trouwens hier.

chocoladetaart-met-kersen-1

Naast deze vijf gerechten zijn er vast en zeker nog veel meer gerechten waarvan jij en/of jouw Valentijn in vuur en vlam zullen raken. Lees bijvoorbeeld eens wat mannen echt willen eten tijdens Valentijn of bekijk dit 3-gangen Valentijns menu eens. Wil je simpelweg gewoon even in de stemming komen? Bekijk dan zeker eens 10x liefdeseten om in de stemming te komen.

Met een van deze vijf gerechten zul je tijdens Valentijn ongetwijfeld in vuur en vlam raken. En wat je ook gaat eten deze dag en met wie, geniet ervan en natuurlijk van elkaar 🙂

Tekst: Dominique

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)

Boek mobiel

Boek Zomer