10x liefdeseten om in de stemming te komen

Het is vandaag de dag van de liefde en dus eigenlijk ook de dag van het eten. Want wat ons betreft gaat liefde zeker door de maag. Of je nu vandaag het driegangen valentijnsmenu bereidt, er samen een dagje op uit gaat of iets heel anders gaat doen, met de volgende tien liefdesgerechten brengen we je alvast helemaal in de valentijnsstemming.

1. Spaghetti à la lady en de Vagebond
Wat is er nu romantischer dan samen aan de spaghetti zoals Lady en de Vagebond dat deden in de gelijknamige film. Kaarsje, wijntje erbij en het plaatje is compleet.

liefdeseten-valentijnsdag-lady en de vagebond

2. Liefdespizza
Pizza wordt door vele aanbeden en mocht daarom niet ontbreken in deze lijst. Mocht je vandaag niet zo in de liefdesstemming zijn, kun je jezelf ook troosten met een lekkere pizza. Die maak je zelf of laat je gewoon bezorgen: uit liefde voor jezelf!

liefdeseten-valentijnsdag-pizza

3. Tapas delen
Liefde is delen, tapas is delen, liefde is tapas dus tapas is liefde. Logisch toch! Met gezellige Spaanse tapas op tafel moet het liefdesgevoel wel naar boven komen.

liefdeseten-valentijnsdag-tapas

4. Liefdestaart
Valentijn is een dag waarop de liefde gevierd wordt, en als je iets viert dan…is het tijd voor taart! Een dan wel even een echte natuurlijk. Zoals deze meringue taart met aardbeien en frambozen. Ok, die zijn niet helemaal in het seizoen, maar dat zien we vandaag door de vingers.

Francesca Kookt_chocolade meringue taart met aardbeien en frambozen_1_uitgelicht

5. Kaasfondue
Niets romantischer dan samen in hetzelfde pannetje dopen. Met brood, tomaatjes, broccoli of wat dan ook, bekijk hier het recept.

Hoe_maak_je_kaasfondue_1-680x450

6. IJsje delen
Een ijsje voor jezelf is natuurlijk al fijn, maar een ijsje delen is wel een van de toppunten van liefde. Lekker samen lepelen!

liefdeseten-valentijnsdag-ijsje

7. Chocolade = liefde
Ik vraag me eigenlijk af of er bij dit punt wel een beschrijving nodig is. Chocolade is natuurlijk hét liefdesingrediënt der liefdesingrediënten. Zowel in gelukkige als minder gelukkige tijden zorgt chocolade voor ‘love in the tummy’. Deze chocolade lava cakes met een hart van dulce de leche zijn helemaal het toppunt.

chocolade-lava-cake-met-een-hart-van-dulce-de-leche-1

8. Hart van kaas
Als echte Hollander ben ik zelf een ware kaasfan. Van deze kaas in hartjesvorm begin ik dan ook langzaam te smelten. Ik wil ‘m nu!

liefdeseten-valentijnsdag-hart van kaas

9. Sushi
Ik ken een hoop mensen die zoveel van sushi houden dat ze erover dromen. Aangezien het vaak gepaard gaat met samen stuntelen met stokjes behoort ook sushi tot echt liefdeseten. Om nog een schepje erboven op te doen, maak je ze gewoon in hartjesvorm.

liefdeseten-valentijnsdag-sushi

10. Ochtendliefde = Wentelteefjes
Ook in de vroege morgen is liefdeseten geen enkel probleem. Een ultiem liefdes ontbijtgerecht zijn echte wentelteefjes. Of maak heerlijke fluffy pancakes die je daarna in hartjes snijdt. Tip: als deze dan ook nog eens op bed geserveerd worden, scoor je al helemaal veel punten.

liefdeseten-valentijnsdag-wentelteefjes

Ik durf te wedden dat deze gerechten, of minstens eentje ervan, je inmiddels in de liefdesstemming hebben gebracht. Dit kun je natuurlijk opvatten zoals je zelf wilt. Jouw liefdesgerecht verorberen op de bank valt daar ook zeker onder. En wat je ook gaat doen vandaag: heb lief, eet en geniet!

Bron foto’s: Lady en de Vagebond (bron), Pizza/tapas/ijsje/sushi/wentelteefjes/pannenkoeken (bron)

Volg Francesca Kookt ook op Facebook, Twitter, Google+  en Bloglovin’.
Mijn leven achter de schermen zie je op
Instagram (francescakookt) en video’s bekijk je op YouTube!

Wil je wat delen over dit recept? Stuur me dan een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram. Liefs, Francesca

Tags:

Reacties over “10x liefdeseten om in de stemming te komen”

Reacties zijn gesloten.