5x de lekkerste recepten voor een Vaderdag ontbijt

Als we bij ons thuis papa echt blij willen maken op Vaderdag dan krijgt hij een hartig Vaderdag ontbijt op bed. Denk aan een perfect spiegelei, gebakken worstjes, broodje met gebakken sardines, knoflook en ui of zelfs croissantjes gevuld met kerrie kip. Geen taart, koekjes of andere zoetigheden, misschien een …

Als we bij ons thuis papa echt blij willen maken op Vaderdag dan krijgt hij een hartig Vaderdag ontbijt op bed. Denk aan een perfect spiegelei, gebakken worstjes, broodje met gebakken sardines, knoflook en ui of zelfs croissantjes gevuld met kerrie kip. Geen taart, koekjes of andere zoetigheden, misschien een paar aardbeien… dat vindt hij al zoet genoeg ;-).

Geïnspireerd door mijn eigen Mr. verzamelde ik voor jullie vijf heerlijke recepten voor een Vaderdag ontbijt, waarvan er dus vier hartig zijn. Ik kon het niet laten. Maar toch ook nog een zoet pancakes recept erbij, want er zijn natuurlijk ook zoetekauwen onder de papa’s!

Al deze recepten kunnen ook prima door kinderen gemaakt worden. Met wellicht af en toe wat hulp van een volwassene bij het bakken of bedienen van de oven. Maar dat komt vast helemaal goed. Geniet van al mijn Vaderdag ontbijt recepten! En als je nog meer inspiratie zoekt, kijk dan ook eens hier voor alle Vaderdag recepten.

1. Strata met brie, bacon en tijm

Een strata is niets meer dan een hartige broodpudding. Zacht van binnen en knapperig van buiten en dat smaakt heerlijk. Deze is gevuld met brie, bacon en tijm. Maar je kunt ‘m ook prima vegetarisch maken door de bacon eruit te laten of te vervangen door vegetarische spekreepjes.

2. Kerrie kip croissantjes

Deze combinatie bedacht ik vorig jaar en was gelijk een schot in de roos in de categorie ‘perfect Vaderdag ontbijt’! De kerrie kip croissantjes zijn ook nog eens heel makkelijk om te maken in de ochtend, als je de kerrie kip de dag ervoor vast gemaakt hebt. Of gekocht hebt, dat kan natuurlijk ook ;-).

3. Pancakes met appel, kaneel en rozijnen

Is papa een zoetekauw? Maak dan een grote stapel pancakes met appel, kaneel en rozijnen. Daar zullen de kids ook blij mee zijn, gok ik zo.

4. Ontbijtrolletjes met ham & kaas

Nog een geweldig Vaderdag ontbijt wat de kinderen zelf kunnen maken. Deze ontbijtrolletjes maak je met koelvers pizzadeeg en vul je met bijvoorbeeld jonge boerenkaas en Serranoham. Maar het kan met iedere soort ham of kaas en vegetarisch kan natuurlijk ook.

5. Wentelteefjes met bacon en ahornsiroop

Last but not least: dit waanzinnige ontbijt van heerlijke wentelteefjes met krokante bacon én ahornsiroop. Als papa daar geen glimlach van op zijn gezicht krijgt!

Meer Vaderdag recepten vind je hier.

Categorieën

Tags

Heb je een vraag over dit recept of over iets anders? Stuur een bericht via het contactformulier of neem contact op via Facebook of Instagram.
Recepten

Recepten

Weekmenu

Weekmenu

Zoeken

Favorieten

Favorieten

Menu Menu

Volg mij op Instagram :)